Jak si stojí koruna, euro a dolar ? (Ruesch)

26.02.2002 | , Ruesch International
INVESTICE


Včerejší obchodování koruny vůči euru bylo poměrně klidné bez výrazných domácích impulsů. Koruna se pohybovala v rozmezí 31,65-31,75 CZK/EUR.

Včerejší obchodování koruny vůči euru bylo poměrně klidné bez výrazných domácích impulsů. Koruna se pohybovala v rozmezí 31,65-31,75 CZK/EUR. Průzkum agentury Reuters nazanačuje, že na čtvrtečním zasedání bankovní rady České národní banky nedojde k dalšímu snížení úrokových měr. Verbální či skutečnou intervenci ČNB proti silné koruně lze potencionálně očekávat při prolomení hranice 31,60 či 31,50 CZK/EUR. Z evropské ekonomiky bude dnes zajímavý německý index IFO, který měří podnikatelskou důvěru. Trh očekává nárůst tohoto ukazatele z lednové úrovně 96,8 na 97,3. Nárůst tohoto indexu obvykle předznamenává v předstihu šesti až devíti měsíců ekonomický růst.

Koruna včera vůči americkému dolaru ztrácela díky oslabování eura vůči dolaru. Americkému dolaru přinesl pozitivní impuls včera zveřejněný ukazatel prodeje domů za měsíc leden, který vzrostl o rekordních 16,2% na úroveň 6,04 milionu prodaných domů. Rekordně vysoký růst pak měl také pozitivní vliv na americký akciový trh, kde Dow Jones index uzavíral o 1,78% výše, Nasdaq index pak o 2,63%. Pro dnešní den bude z americké ekonomiky klíčové zveřejnění indexu spotřebitelské důvěry. Trh očekává nepatrně nižší ukazatel oproti předchozímu měsíci.

Štítky:

Autor článku

Ing. Roman Kmoníček  

Články ze sekce: INVESTICE