Akcie Spořitelny prodejte!

29.04.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Vzhledem k aktuálnímu vývoji veřejné Nabídky převzetí kmenových akcií vydaných společností Česká spořitelna a.s. společností Erste Bank jako majoritního vlastníka České spořitelny doporučujeme držitelům těchto akcí využití této nabídky a akcie odprodat za stávající nabídnutou cenu...

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. Aktuální v současné době je téma odkupu akcií České spořitelny rakouskou Erste.

Rakouská Erste Bank a její majoritní vlastník učinili Nabídku převzetí kmenových akcií vydaných společností Česká spořitelna a.s. V této souvislosti lze očekávat, že se jim podaří získat 2/3 podíl na společnosti a po povinné nabídce odkupu velmi pravděpodobně stáhnou tyto akcie z veřejného trhu.

Dotaz od jednoho z našich čtenářů byl "je vhodné prodat 160 ks akcií ČS při současném odkupu? Pokud ano, které akcie z Vašeho pohledu doporučujete k nákupu na získané peníze".
Na tento dotaz odpovídal náš partner z firmy Böhm a partner a.s. "podle posledních informací se skutečně chystá stažení těchto akcií z trhu a proto bych Vám doporučil prodej. Za utrženou částku bych Vám doporučil nákup některého z fondů, které jsou před otevřením nebo raději něco v zahraničí (tam jsme velmi omezeni současným objemem, který hodláte investovat)".

Doporučení a rada odborníka je evidentní. Využít současné nabídky 375,- za akcii a nečekat tak na povinnou nabídku odkupu. Po této nabídce bude s vysokou pravděpodobností následovat stažení akcií z veřejného trhu. Tím pražská Burza bohužel opět ztratí na části své atraktivnosti.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE