Můžu si uzavřít více smluv o penzijním připojištění?

09.05.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Máte uzavřeny dvě smlouvy o stavebním spoření? Chcete si na stáří naspořit hodně peněz? Napadlo Vás uzavřít také dvě smlouvy o penzijním připojištění. A může se to vůbec?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz jedné čtenářky zní:

"Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali mohu mít uzavřené dvě penzijní připojištění na své jméno u různých penzijních fondů?"

Odpověď na dotaz:

"Dobrý den, nemůžete mít dvě smlouvy na penzijní připojištění. S výjimkou tzv.zmrazení smlouvy. Na smlouvě je uvedeno Vaše rodné číslo, na které je uplatňován státní příspěvek. Zmrazení smlouvy znamená, že na určitou dobu přerušíte placení příspěvků. Tuto skutečnost musíte oznámit PF. Přerušit placení příspěvků můžete nejdříve po 36 měsících placení příspěvků nebo po 12 měsících placení příspěvků od posledního přerušení. Po dobu přerušení máte nárok pouze na podíl na výnosech u penzijního fondu."

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY