Jak snížit telefonní účet za mobil?

14.05.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak ušetřit za telefon? Znáte to sami. Každý měsíc údiv nad účtem za mobilní telefon. Vždycky si říkáte, že příště se budete krotit. Ale jak na to?

Téma: Jak ušetřit za telefon?

Volejte méně! To je asi ta nejjednodušší rada. Vždycky se zamyslete než vytočíte číslo. Musíte tomu dotyčnému opravdu volat? Neuvidíte se třeba za několik hodin? Nebo nejde ten telefonát vyřídit třeba SMSkou? Jsou totiž levnější než volání. SMSky stojí u některých operátorů a  tarifů již od 40 haléřů. Nebo co využít čas na volání mimo špičku? Zde jsou ceny také nižší. Ale pozor některé tarify jsou celý den stejné.

Omezte také volání z mobilu na pevnou linku. Stojí vás to totiž alespoň dvakrát tolik, než když voláte na mobilní telefony. Nejlepší variantou je volat hlavně v rámci své sítě. Tyto hovory jsou vždy nejlevnější. Problém se vyskytne, když máte hodně známých a kamarádů, kteří mají různé operátory. Tady potom stojí za úvahu pořízení druhé SIM karty od jiného mobilního operátora. Uvidíte, že když budete volat u dvou operátorů ve vlastní síti, účet za telefon se určitě sníží.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka