Lze pojistit odcizení při odvodu peněžní hotovosti?

17.05.2002 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Odvádíte tržby v hotovosti  do banky? Často zvažujete, že by se mohlo něco stát a vy byste mohli o své peníze přijít? Podívejme se na dotaz jednoho čtenáře.

Na bezplatném poradenském centru poradna.finance.cz  jeden z našich čtenářů vložil dotaz týkající se právě pojištění odcizení peněz. Možná je to problém, který trápí více z vás, ale třeba vás nenapadlo, že se dá i toto riziko pojistit.

Dotaz čtenáře zní:
"Mohli byste mi poskytnout informaci o pojištění odcizení při odvodu peněžní hotovosti (100-200 tis. Kč). Zajímalo by mne zda je možné na toto riziko pojištění , za jakých podmínek a kdo si ho může uzavřít."

Odpověď poradce na dotaz:
"Vámi uvedené riziko je z oblasti tzv. "průmyslových rizik". Nemůžete si ho pojistit jako osoba, ale jen jako majitel firmy (a OSVČ). Má základní podmínku - kufřík (brašnu) určenou na přepravu peněz a min. jeden prostředek na obranu (paralyzer, spray se slzným plynem, ...). Placení je obvykle v roční nebo pololetní periodě. Pokud máte pojištěn majetek Vaší společnosti, tak Vám doporučuji zeptat se ve stejné pojišťovně."

Z odpovědi poradce vidíme, že i toto riziko pojišťují. Takže pokud i vy hodláte alespoň částečně ochránit vaše peníze "na cestě do banky", tak by bylo dobré se informovat u vaší pojišťovny, jestli toto riziko pojišťuje a za jakých podmínek. 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ