Jak si stojí koruna, euro a dolar? (Ruesch)

22.05.2002 | , Ruesch International
INVESTICE


Koruna ve včerejším obchodování opět následovala vývoj na trhu EUR/USD. Koruna zahajovala na úrovni 30,56 CZK/EUR, v průběhu dopoledne však začala oslabovat až k úrovni 30,79 CZK/EUR.

Koruna ve včerejším obchodování opět následovala vývoj na trhu EUR/USD. Koruna zahajovala na úrovni 30,56 CZK/EUR, v průběhu dopoledne však začala oslabovat až k úrovni 30,79 CZK/EUR. Obchodování uzavírala na úrovni 30,69 CZK/EUR. Koruna se tak nachází na šestitýdenním minimu vůči euru. Kurz koruny se posunul k horní hranici rozmezí 30,30-30,80 CZK/EUR, ve kterém se koruna pohybuje posledních šest týdnů. Klíčovou hranicí pro další vývoj je úroveň 30,80 CZK, výrazné prolomení tohoto kurzu by mohlo otevřít cestu k oslabení koruny až na úroveň 31,00 CZK/EUR, kde se koruna naposled nacházela první týden v dubnu tohoto roku.  Dnes neočekáváme žádné domácí ekonomické ukazatele, předpokládáme obchodování technického rázu.

Na trhu vůči dolaru se koruně také nedařilo. Z otevíracího kurzu 33,31 CZK/USD  koruna uzavírala na 33,44 CZK/USD. Obnovená hrozba možného dalšího teroristického útoku na Spojené státy srazila americký dolar na sedmiměsíční minimum vůči euru, na osmiměsíční minimum vůči švýcarskému franku a pětiměsíční minimum vůči japonskému jenu. Proti posilující japonské měně dnes v ranních hodinách intervenovala japonská centrální banka ve snaze zabránit snížení odbytu japonského zboží na americkém trhu díky oslabujícímu dolaru. Z amerického ani evropského trhu dnes neočekáváme zveřejnění makroekonomických ukazatelů.

Autor článku

Ing. Roman Kmoníček  

Články ze sekce: INVESTICE