Lze si sjednat pojištění chovného psa?

24.05.2002 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Máte doma pejska, který zrovna nebyl nejlevnější? Není to pouze váš miláček, ale je to chovný pes, se kterým chodíte i na výstavy. Je nějaká možnost jak ho pojistit?

Pokud je váš pes zavřený na zahradě a máte jistotu, že se nemůže nic stát, tak se asi nebudete chtít pojistit na odpovědnost vyplývající z držby domácího zvířete. V případě, že váš pozemek ale není dostatečně oplocen, mohlo by se již něco přihodit. Dotaz našeho čtenáře, který položil na poradna.finance.cz se ale týká trochu jiného druhu pojištění.

Dotaz čtenáře:
"Jakým způsobem lze pojistit chovného a drahého psa? Nemyslím pouze pojištění odpovědnosti, ale především možné škody související s jeho ztrátou... (například způsobenou otravou...)."

A jak na tento zajímavý dotaz odpověděl poradce společnosti FiM - Finanční marketing, s.r.o.
"Není těžké pojistit psa na odpovědnost (jak sám říkáte). Pojištění pro případ živelných škod na Vašem psu by také šlo. Velké problémy jsou s otravou, ztrátou a pod. V rámci občanského pojištění se na taková rizika pes nedá pojistit a v pojištění průmyslových rizik by tu byly možnosti v případě, že máte chovnou stanici a psů za účelem podnikání máte víc. Pokud máte jednoho psa a jste člověk, který si ho chová jen tak doma, tak Vám nyní nemohu pomoci."

Pojištění psa na riziko zmiňované tazatelem je tedy možné pouze v rámci pojištění průmyslu.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ