Co týden dal?

24.05.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Evropská cesta amerického prezidenta, státní podpora bydlení pro mladé a soutěž o nový slogan pro naše stránky. To vše a mnoho dalšího přinesl uplynulý týden.

Posledních 7 dní ve světě

V pondělí v Irsku proběhly parlamentní volby. Vyhrála v současná vládní pravostředová strana Fíanna Fail. První velký problém, který  bude muset staronová vládní strana řešit je referendum o přijetí smlouvy z Nice. Smlouva mimo jiné umožňuje rozšiřování EU o nové členy.  Médii nejvíce sledovanou událostí tohoto týdne je evropská cesta amerického prezidenta Bushe. Ten svou cestu zahájil v Německu, kde se snažil přesvědčit své evropské spojence o správnosti trvrdého amerického postupu proti teroristům. Rovněž ujistil, že v současnosti Spojené státy americké nechystají útok na Irák. Ještě před zahájením zahraniční cesty Bush v úterý odmítl zmírnit ekonomické sankce vůči Kubě, jak to požadoval na své nedávné návštěvě Kuby bývalý americký prezident Jimmy Carter.

Posledních 7 doma

V pondělí oznámil Český statistický ústav velikost březnových maloobchodních tržeb (VERZE 2-Březnový růst tržeb maloobchodu nejvýš od listopadu). FNM zablokoval prodej nákup distribučních energetických společností ČEZem a potažmo tak i celou privatizaci české energetiky. Vláda se ale nevzdává a stále chce stihnout prodat ČEZ společně s distribučními společnostmi ještě do voleb. Ve středu na výjezdním zasedání schválila vláda příspěvek mladým na pořízení staršího bydlení. (Pro mladé příspěvek k hypotékám i na starší byty). Valná hromada České spořitelny, a.s. schválila ukončení veřejné obchodovatelnosti akcií a stažení z pražské burzy. Její místo na burze by měly nahradit akcie mateřské Erste Bank. ČS rovněž zveřejnila svůj odhad ceny akcií při dalších povinných odkupech (Akcie Spořitelny definitivně opustí veřejné trhy).


Posledních 7 dní na našem serveru

Náš server vyhlásil tento týden soutěž na slogan, který bude nejlépe charakterizovat náš server. Autor vítězného sloganu od nás získá 5.000 Kč. Tak neváhejte a napište nám Váš nápad. V sekci bydlení si v seriálu o rodině Kocourkových můžete dočíst jak můžete vyřešit svoje bydlení. V sekci pojištění naleznete aktualizované seznamy pojišťovacích makléřů a členy obou pojišťovacích komor: KOPM a AČPM.

Anketa

Z ankety vyplývá, že většina našich návštěvníků se chystá k volbám. Ale pouze v 23% jdou podpořit politickou stranu (19%) nebo dobrý politický program (pouze 4%). 56% jde k volbám,  protože pouze chce co zmírnit špatnou politickou situaci. Neočekává však žádný výrazný obrat k lepšímu. 2% ještě nejsou rozhodnuty a 17% našich návštěvníků se nechytá volit.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU