I v zahraničí plaťte u obchodníků svou kartou!

28.05.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak ušetřit při placení v zahraničí? Chystáte se do zahraničí? Přemýšlíte kolik peněz vyměnit? A co takhle vyměnit pouze minimální hotovost a zkusit i v cizině platit kartou?

Téma: Jak ušetřit při placení v zahraničí?

Chystáte se do zahraničí? Přemýšlíte kolik peněz vyměnit? A co takhle vyměnit pouze minimální hotovost a zkusit i v cizině platit kartou?
Vlastníte platební kartu ke svému účtu? Pokud tato karta má navíc ještě mezinárodní platnost, tak vám již nic nebrání používat ji k platbám v zahraničí. Použijete ji všude tam, kde najdete samolepku s logem uvedeným na kartě. Lepší je karta, která má vystouplé písmo. Tu lze totiž použít i u obchodníků, kteří nemají on-line terminál a používají laicky řečeno tzv. žehličku.
A proč používat kartu přímo k placení? Použití karty  u obchodníka vás nic nestojí, naopak pokud chcete kartou vybírat z bankomatu dejte si pozor na poplatky za výběr. Také při platbě kartou je k přepočtu použit výhodnější kurz  než u výběru.  Pozor však abyste měli na účtu dostatek peněz a také dostatečný týdenní nebo denní limit karty.  Proto se nezapomeňte před cestou u své banky informovat!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka