Má smysl v 30 letech uzavřít výsluhovou penzi?

30.05.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Jaká zvolit procenta při jednotlivých druzích penze? Kdy lze vybrat peníze z výsluhové penze? Má smysl ji ještě vůbec uzavírat?

Jaká zvolit procenta při jednotlivých druzích penze? Kdy lze vybrat peníze z výsluhové penze? Má smysl ji ještě vůbec uzavírat?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz jednoho čtenáře:

"Chystáme se s manželkou uzavřít penzijní připojištění, 1000 Kč měsíčně každý. Je nám oběma 30 let.  Jaké nám doporučujete procento pro výsluhovou penzi, doporučoval by jste ho vůbec? Je přece nesmysl platit pojištění a zároveň si zhruba stejnou částku vybírat. Jaké jsou nadstandardní služby jednotlivých fondů?"


Odpověď na dotaz:

"Ve Vašem věku má výsluhová penze ještě smysl. To znamená, že po 15. letech si klient může vybrat z účtu penzijního připojištění až 50% naspořených prostředků. Ve Vašem případě doporučuji uzavřít výsluhovou penzi na nejvyšší možné procento tj.  50%. Peníze si můžete po 15 letech vybrat. Znamená to, že nemusíte, záleží na Vás. Některé penzijní fondy nabízí různé doplňky, jako jsou slevové karty, úrazové a jiné pojištění, apod. Nicméně, toto nepovažuji za hlavní kritérium výběru penzijního fondu."

Tak tolik ke konkrétnímu dotazu čtenáře odpověděl náš poradce. Přesné rozdíly, mezi jednotlivými penzemi jsou popsány zde

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY