Máte jasno koho budete volit?

06.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Zdravím všechny čtenáře našeho serveru. Rozhodl jsem se pravidelně Vás seznamovat s těmi nejžhavějšími novinkami na našem serveru. Chci Vám také  psát o tom, co důležitého se stalo a jaký to bude mít vliv na Vaše finance. A v neposlední řadě si neodpustím nekompromisní komentáře o všech těch věcech, které si rozhodně zaslouží zveřejnit. Přeji Vám příjemné čtení.

Vážení a milí čtenáři dobrých serverů!

Nebylo by špatné říct si pár slov úvodem. Pokud si čtete tyto řádky, tak už jistě víte, co je náplní serveru www.finance.cz. Nebudu proto nosit dříví do lesa a půjdu k věci. Rozhodl jsem se pravidelně Vás seznamovat s těmi nejžhavějšími novinkami na našem serveru. Chci Vám také  psát o tom, co důležitého se stalo a jaký to bude mít vliv na Vaše finance. A v neposlední řadě si neodpustím nekompromisní komentáře o všech těch věcech, které si rozhodně zaslouží zveřejnit.

Jistě jste všichni zaznamenali spoustu billboardů politických stran kolem silnic, volební sliby v televizi nebo v rádiu. Dal jsem si tu práci a pozorně si přečetl předvolební programy jednotlivých politických stran. Nevím co Vy, ale hluboce mě to dojmulo. Tolik nádherných slibů, jak se budeme mít. Pokud teda zvolíme právě tu jejich stranu. Skutečnost však pak bývá většinou jiná.
Když pomineme skutečnost, že některé body jednotlivých programů nejsou dokonce možné splnit, i tak bude mít spousta plánovaných bodů opačný efekt. Vezměme si například 15% rovnou daň ve volebním programu ODS. Pokud ji prosadí a uzákoní, sice se částečně zamezí daňovým únikům, ale na druhou stranu to sníží příjmy do státního rozpočtu. Ale to není všechno. Zavedením rovné daně se téměř zruší státní příspěvky například na stavební spoření nebo na penzijní připojištění. Jinak řečeno zvýší daňovou zátěž fyzických osob se středními a malými příjmy a výrazně sníží daně u osob s vysokými příjmy. Že jste to nenašli v předvolebním programu? Ani se moc nedivím…
Na druhou stranu by bylo dobré si říct, že rovná daň razantně zjednoduší a vyčistí byrokracii. Odpadlo by to pracné a složité vyplňování daňových přiznání. A co je hlavní, snížily by se všem daně. A ty jsou v ČR opravdu peprné.

A teď babo raď, koho volit. Laicky řečeno, máme na výběr 4 směry. Sociálně-utrácející, demokraticky-kapitalistický, koalisticko-nevyhraněný a nebo odpudivě-komunistický. Že raději nepůjdete volit vůbec? Taky jsem na to pomyslel. Ale z jednoho prostého důvodu to neudělám: "Kdo nevolí, volí komunisty!"

Ale analýza volebních událostí není  náplní našeho serveru, a tak se raději podívejme na výtah, co že jsme Vám to přinesli v posledním uplynulém období na našem serveru:

Soutěž o 5.000,- Kč!
Jistě jste si všimli právě probíhající soutěže o nejvýstižnější slogan pro náš server. Už jste nám poslaly spousty zajímavých sloganů. Máte ale ještě pořád šanci vyhrát, uzávěrka je 16.6..

Politický nebezpečný kalkulátor
Zajímá Vás, jak vysoké daně odvádíte měsíčně státu? Připravili jsme pro Vás politicky nebezpečný kalkulátor, pomocí kterého si můžete orientačně spočítat, kolik se Vám měsíčně strhává z platu na daň z příjmů, sociální či zdravotní pojištění. Nevíte, kolik že činí DPH a spotřební daň například u benzínu nebo u cigaret? Budete se divit, kolik platíte na daních!

Seriál o Kocourkových
Ve spolupráci s analytičkou Evou Šobáňovou jsme pro Vás připravili seriál o rodině Kocourkově. V osmi dílech nového seriálu naleznete každý týden ve středu praktické rady pro řešení běžných otázek rodiny Kocourkových. Dozvíte se, že třeba bydlení se může financovat jinak než pomocí stavebního spoření. Že existuje spousta možností jak naspořit na studia a budoucnost dětí, na nové auto, na "lepší" stáří, dovolenou apod.

Finanční horoskopy
Každý měsíc na Vás bude čekat nový finanční horoskop. Zajímá Vás, jestli máte v tomto měsíci investovat do otevřených podílových fondů nebo raději odjet na dovolenou? Mrkněte se na svoje znamení.

Reality
Ve spolupráci s www.reality.cz jsme pro Vás připravili možnost vyhledávání v nejširší nabídce nemovitostí v ČR. Na stránkách www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/nemovitost najdete nejen desítky tisíc domů, pozemků nebo obchodních prostorů, ale hlavně možnost vybranou nemovitost přímo financovat prostřednictvím našich poradců.

Jsme v rádiu Impuls
Od pondělí do pátku pro vás připravujeme vždy další z finančních tipů, jak ušetřit Vaší peněžence. Tyto rady a tipy uslyšíte každý den v 18.20 na rádiu Impuls. Pokud některý z tipů v rádiu propásnete nebo si nestihnete zapsat důležité údaje, najdete jej zde vždy druhý den ráno.
Máte zajímavé téma, které byste chtěli slyšet? Napište nám.

Srovnání produktů
Zde si můžete porovnat mezi sebou různé společnosti podle Vámi zadaných kritérií. Chystáte se na cesty a chcete se vyhnout všem nebezpečím? Srovnejte si nabídky jednotlivých pojištoven. Ještě nevíte, která banka nabízí hypotéku, která je pro Vás nejvhodnější? Zadejte si kriteria a hned to zjistíte! Při srovnání penzijních fondů zjistíte, jak jednotlivé fondy zhodnotí Vaše vložené peníze a jaké nabízí podmínky nabízejí svým klientům. Rovněž se dozvíte co nabízí nebo nenabízí fondy navíc. U stavebních spořitelen si můžete porovnat podmínky stavebního spoření a vypočítat si, kolik můžete naspořit. Pokud jste se rozhodli využít úvěr ze stavebního spoření, srovnejte si ještě před uzavřením smlouvy například kolik přeplatíte!

Další z novinek najdete vždy na homepage v levé liště v modulu "Co je nového?".

 

Zachovejte nám přízeň i do budoucna. Váš šéfredaktor.

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka