Jak nejvýhodněji platit na dovolené?

07.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak ušetřit na dovolené? Ještě v nedávné minulosti znamenala cesta do zahraničí příchod do banky, kde jste si automaticky vyměnili české koruny za cizí měnu. A placení bylo vyřešeno. V současnosti už máte možností, jak platit víc.

ma: Jak ušetřit na dovolené?

Ještě v nedávné minulosti znamenala cesta do zahraničí příchod do banky, kde jste si automaticky vyměnili české koruny za cizí měnu. A placení bylo vyřešeno. V současnosti už máte možností, jak platit víc. Můžete také platit např. cestovními šeky nebo platební kartou. Pozor však aby vaše karta měla mezinárodní platnost!
Nejlepší variantou je pokud možno zaplatit většinu poplatků již v naší republice u cestovní kanceláře. Jedete-li však tzv. na vlastní pěst, je nejvýhodnější platit hlavně platební kartou. Při platbě u obchodníků je tato transakce zdarma stejně jako u nás. Pro jistotu si však menší částku peněz vyměňte už v našich bankách, protože hotovost se můžete někdy hodit. V nejhorším případě můžete hotovost vybrat z bankomatu, ale tyto výběry v zahraničí se docela prodraží. Poplatek za takový výběr většinou přesáhne minimálně 100 korun.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka