Stalo se na burze?

07.06.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


Obchodování na pražské burze bylo v pátek opět líné. Největší propad zažily akcie Českých Radiokomunikací, které jsou pod tlakem prodejní objednávky.

Obchodování na pražské burze bylo v pátek opět líné. Největší propad zažily akcie Českých Radiokomunikací, které jsou pod tlakem prodejní objednávky. V případě otočení sentimentu v tomto titulu se můžeme velmi rychle podívat zpět. Český Telecom je prodáván taktéž avšak méně razantně jak ČRa. Dnes se pod tlakem nedočkavců podíval na 316,-Kč aby uzavřel na 311,-Kč. Jeho pokles je tak ve větší než 1,5%.
Komerční banka se zastavila na 1710,-Kč, kde prozatím našla oporu, avšak prodejce je nekompromisní a nepouští tento bankovní titul výše. Jediný titul, který dnes posílil je ČEZ. Ten uzavřel na 89,-Kč. Čtvrteční závěr byl pod tlakem prodejců na 88,-Kč a tak o 1,-Kč posílil.
Zahraničí ničí představy o světlejších zítřcích avšak u vybraných titulů se dostáváme na vynikající nákupní příležitosti dlouhodobých investorů. Zejména defenzivní tituly stojí na povšimnutí.

Autor článku

Eduard Tesař

Články ze sekce: INVESTICE