Stalo se na burze?

10.06.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


Pondělní obchodování kurzy výrazně nepohnulo. Výjimkou byly akcie Českých radiokomunikací, které se postupně sesunuly až k hranici 300,-Kč.

Pondělní obchodování kurzy výrazně nepohnulo. Výjimkou byly akcie Českých radiokomunikací, které se postupně sesunuly až k hranici 300,-Kč. Zůstává tedy nastolen trend z minulého týdne, kdy silný prodejce srazil cenu k této úrovni. I nadále platí že se jedná o velmi zajímavou cenu, avšak velmi spekulativní.
Český Telecom zažívá obchodování stejné jako minulý týden. Nákupní kotace se dychtivě a nedočkavě zvyšují až dosáhnou úrovně, kterou akceptuje prodejce a "zasype" řadu nákupních objednávek. To dnes bylo patrné do ceny 311,-Kč. ČT nakonec uzavřel plus 0,3% na úrovni 312,-Kč.
Komerční banka je nakupována na 1.710,-Kč. Ale stále je nákupní objednávka slabá, aby posunula kurz výše. Na trhu se vyskytuje prozatím dost investorů ochotných za tyto ceny prodávat.
Philip Morris jako defenzivní titul opět září. Poslední obchod za 10.690,-Kč připomíná růst Komerční banky a je možné další posílení. Unipetrol se drží na 42,-Kč a ČEZ má příkazy na obou stranách. Nakonec uzavřel mírně silnější na 90,25Kč.
Americké trhy otevřely v mírném plusu a vzhledem k tomu, že se tento týden neočekává příliš mnoho makroekonomických údajů pomůže nám krátkodobě zítřejší oznámení dat od Nokie.

Autor článku

Eduard Tesař  

Články ze sekce: INVESTICE