Kdy lze čerpat státní podporu k hypotéce?

11.06.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavíte např. nový rodinný dům, jehož stavbu financujete z hypotečního úvěr, a máte nárok na státní příspěvek k hypotéce?  Pokud i Vás zajímá, kdy je podpora vyplácena, podívejte se na odpověď poradce.

Stání podporu k hypotečnímu úvěru je možné v současné době získat k úvěru, který slouží k pořízení nové bytové jednotky.  Jelikož nová bytová jednotka, na níž zle získat příspěvek, vzniká ve většině případů výstavbou, je jistě zajímavé vědět, v jakém okamžiku se klientovi začne podpora vyplácet.

Dotaz čtenáře, který položil v našem poradenském centru poradna.finance.cz zní:
"Je podmínkou přiznání státní podpory  kolaudace rodinného domu nebo ji lze čerpat (v případě úvěru na výstavbu nemovitosti) již i při výstavbě?"

Odpověď  poradce společnosti FiM - Finanční marketing, s.r.o. na tuto otázku je:
"Stání podpora k hypotečnímu úvěru je klientovi vyplácena až po nabytí právní moci kolaudačního rozhodnutí, nicméně se zpětnou platností.  To znamená, že je vám dodatečně vyplacena alikvotní část příslušející za dobu stavebního úvěru."

Pokud tedy využijete hypoteční úvěr na výstavbu a máte nárok na podporu, bude vám vyplacena až po kolaudaci ale i za dobu, kdy jste již splácel úvěr a kolaudační rozhodnutí ještě nenabilo právní moci.

Více o státním příspěvku k hypotečnímu úvěru najdete v naší abecedě.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ