Autem na Slovensko? Dobrá rada nad zlato!

11.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Na co si dávat pozor v autě na cestách? Cestujete na dovolenou do zahraničí vlastním autem? Mnozí z vás určitě ano.  A co takhle náš východní soused Slovensko. Slovensko má krásnou přírodu, ceny tam jsou pro nás celkem příznivé, tak proč nevyrazit na dovolenou právě tam? Výhodou také je, že naše jazyky jsou podobné a tak se bez problémů všude domluvíme.

Téma: Na co si dávat pozor v autě na cestách?

Cestujete na dovolenou do zahraničí vlastním autem? Mnozí z vás určitě ano.  A co takhle náš východní soused Slovensko. Slovensko má krásnou přírodu, ceny tam jsou pro nás celkem příznivé, tak proč nevyrazit na dovolenou právě tam? Výhodou také je, že naše jazyky jsou podobné a tak se bez problémů všude domluvíme.

Máme pro Vás pár užitečných rad před cestou:
Především pozor na pokuty. Oproti jiným evropským zemím je na Slovensku úplně zakázán alkohol v krvi. Ani jedno malé pivo před jízdou! Pozor si dávejte na rychlou jízdu. Rychlostní limity jsou podobné jako u nás, ale pokuta  na místě může být až 7000 slovenských korun a policisté jsou na cizince mnohem přísnější.

Pozor si dávejte při ubytování. Často se setkáte s trojími cenami. Někde můžete platit jako Slováci, jinde mají zvláštní cenu pro Čechy a někde zaplatíte mnohem více jako běžný cizinec. Je lepší se ptát dopředu.

Neplaťte více než musíte!

Štítky:

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka