Stalo se na burze?

18.06.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


Pražská burza nenásledovala raketový růst na amerických trzích. I nadále trvá neochota investorů výrazněji měnit svoje portfólia.

Pražská burza nenásledovala raketový růst na amerických trzích. I nadále trvá neochota investorů výrazněji měnit svoje portfólia. Důvodem může být vyčkávání na konečnou podobu sestavované vlády nebo blížící se začátek letních dovolených. Akcie Českého Telekomu si umazaly předcházející zisky a tak korigovaly cenu na 307 Kč/ks. Akcie Českých radiokomunikací setrvávaly po celý den na hranici 300 Kč/ks.

V závěru však využili investoři lákavé ceny a posunuly cenu nad tuto hranici. Komerční banka prošla během dne volatilním vývojem. Zasloužily se o to dvě větší objednávky. Po dopoledním výprodeji se cena opět narovnala k hodnotě 1700 Kč/ks. V závěru dne však prodejní příkazy srazily cenu o téměř dvě procenta níže. Akcie elektrárenské společnosti ČEZ oscilovaly za zvýšeného zájmu na hodnotě 94 Kč/ks. Při nedostatku domácích zpráv budeme pravděpodobně sledovat vývoj na zahraničních trzích.

Autor článku

Radek Mazáč

Články ze sekce: INVESTICE