Nevozte do Řecka květiny v květináči !

19.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Řecko je na samém jihu Evropy. Ale i do Řecka se můžeme vydat autem. Cestou nás čeká průjezd několika států a mnoho tamních předpisů. Teď se ale blíž seznámíme s předpisy Řeckými.

Téma: Na co si dávat pozor v autě na cestách?

Řecko je na samém jihu Evropy. Ale i do Řecka se můžeme vydat autem. Cestou nás čeká průjezd několika států a mnoho tamních předpisů. Teď se ale blíž seznámíme s předpisy Řeckými.

Zajímavostí je určitě zákaz dovozu květin v květináčích. Vaši domácí mazlíčci musí mít potvrzení o očkování minimálně 10 dní a maximálně 1 roku staré. Dovoz hotovosti je povolen do výše 10 tisíc  EUR. Kreditní karty musejí být vystaveny na jméno.

Co se týče dopravních předpisů, tak ty se od ostatních evropských moc neliší. Stejně jako u nás se ani v Řecku nesmí za jízdy telefonovat. Alkohol v krvi je povolen do 0,05 promile. Parkování mimo vyznačená místa zakázáno. Skutečně předpisy obdobné. A jak je to z pokutama při nedodržení předpisů? Tak pokuty už tak moc stejné jako u nás jsou. Jsou podstatně vyšší než u nás! Za nesprávné parkování zaplatíte až 70 EUR, za alkohol v krvi také až 70 EUR a při překročení povolené rychlosti minimálně 100 EUR. Když nebudete za jízdy připoutání, odlehčí si vaše peněženka o 30 EUR. S policisty se rozhodně nevyplatí diskutovat, natož tak smlouvat o ceně jako u nás !!

Důležitá je i informace o ceně benzínu. Cena je totiž regulovaná, tedy po celém Řecku stejná. Dobrou zprávou je, že cena za litr naturálu i nafty je přibližně na úrovni 25 Kč, resp. 23 Kč. Cesta do Řecka může být velkým dobrodružstvím! Nebojte se a na jih Evropy se autem klidně vydejte!

Štítky:

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka