Kdy je vhodné začít spořit s penzijním připojištěním?

20.06.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Je lepší začít spořit jakmile začnete pracovat nebo stačí až později? A jakou částku ukládat? Je třeba ji postupem věku zvyšovat?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz jednoho čtenáře:

"Od jakého věku je vhodné začít s penzijním připojištěním? Existuje nějaká vhodná tabulka závislosti mezi věkem, kdy začnu s pojištěním, a částkou, kterou mám ukládat (tak, aby byl příjem v důchodu roven příjmům v produktivním věku)?"


Odpověď na dotaz:

"Nejlépe je začít spořit co nejdříve. Platí - čím delší doba spoření tím menší částku měsíčně můžete spořit. Tabulka - chcete-li si dorovnat v důchodu příjem, je nutné spočítat, jaký budete mít starobní důchod. Od částky potřebné měsíčně k důchodu a doby spoření se bude odvíjet měsíční úložka. Vidíte sám - tabulkou to nejde. Částku, co potřebujete, můžeme vypočítat v rámci placené služby naší poradenské společnosti. Přichystáme vám i plán, jak se nejlépe zajistit na stáří. Kontaktovat nás můžete na stránkách www.fim.cz."

Štítky:

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY