Burza v poledne

20.06.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


Burzu dnes srážejí na kolena zahraniční trhy. Nervozita, způsobená napjatou situací na blízkém východě, nedovoluje růst žádnému indexu.

Burzu dnes srážejí na kolena zahraniční trhy. Nervozita, způsobená napjatou situací na blízkém východě, nedovoluje růst žádnému indexu. U nás se nejvíce prodává Komerční banka, která je pod tlakem několikátý den. Dnes dokonce pokořila hranici 1600 korun, kterou projela jako nůž máslem a v tuto chvíli se obchoduje za 1580 korun, což představuje pokles 2,2%.

Klesají však také další akcie obchodované ve SPAD. Český Telecom ztrácí 1,75% a obchoduje se na úrovni 294 korun. Nervy  na uzdě také neudrželi prodejci u akcií ČEZ. S kurzem 92,60 ztrácí titul 1,3% a stejně jako u většiny ostatních, nabídka rozhodně převyšuje poptávku na trhu. V tuto chvíli také propadá Philip Morris, který ztrácí 3,11% a obchoduje se za 9830 korun. Jediným titulem, který odolává prodejnímu tlaku, zůstávají České radiokomunikace. S nepatrným zájmem dokonce posilují o 0,6% na 302 koruny.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE