Co dělat když na dovolené ztratíte pas

18.07.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak řešit krizové situace na dovolené? Na svůj pas si dávejte při své dovolené radši pozor. Jeho ztráta vám může zkazit celou dovolenou.

Téma: Jak řešit krizové situace na dovolené?

Na svůj pas si dávejte při své dovolené radši pozor. Jeho ztráta vám může zkazit celou dovolenou. Pokud o svoje doklady přesto přijdete, musíte se vypravit na český zastupitelský úřad. Tam vám vystaví náhradní cestovní doklad. Diplomatické úřady většinou sídlí v hlavním městě a jsou vzdáleny od turistických oblastí. Pravděpodobně vás tak bude čekat strastiplná cesta. Navíc musíte počítat s krátkou úřední dobou, většina úřadů České republiky v zahraničí úřaduje pouze několik hodin denně. Před odjezdem do ciziny si zjistěte adresu místního zastupitelství České republiky, včetně úředních hodin a telefonního čísla.

Pokud se na zastupitelství obrátíte pro pomoc v nouzi mějte na paměti, že české úřady vám mohou poskytnout pouze nezbytně nutné prostředky pro návrat do vlasti v nezbytných případech na stravování a ubytování, na prodloužení pobytu v zahraničí vám nepřispějí.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka