Stalo se na burze?

18.07.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


Ranní obchodování na pražské burze odpovídalo plně zahraničnímu vývoji. Akcie slušně rostly a i když se v průběhu dne realizovaly zisky, seanci uzavírala většina akcií  růstem.

Ranní obchodování na pražské burze odpovídalo plně zahraničnímu vývoji. Akcie slušně rostly a i když se v průběhu dne realizovaly zisky, seanci uzavírala většina akcií  růstem. Výjimku tvořil Unipetrol, kterého si po několika dnech růstu znovu investoři přestali všímat. Vcelku bez problémů opustil úroveň 38 korun. Uzavíral pak na hodnotě 37,60 což znamená pro titul takřka 5% ztrátu. Pod úroveň několika uplynulých dnů také klesl Philip Morris. S kurzem 9660 ztratil 0,4%.
Naopak nejlepšího výsledku dosáhly akcie Komerční banky s posílením o 1,18% a cenou 1638 Kč. Následuje Telecom s uzavíracím kurzem 261,8 (+0,85%) a ČEZ, který si proti včerejšku připsal 0,63% a 88,10. Obecně lze říci že trh trpí nedostatkem likvidity způsobené nedostatkem fundamentální zpráv. Proto je v posledních dnech tolik patrné striktní kopírování zahraničních trhů.

Autor článku

Pavel Pikna

Články ze sekce: INVESTICE