Únorové akční nabídky: Na Valentýna si můžete nadělit hypotéku

02.02.2011 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Stejně tak jako Vánoce či Velikonoce, i Valentýn svádí. Svádí banky ke svedení nových klientů na slevy či dárky. A proč vlastně ne, příležitost jako každá jiná.

Uzavírat produkt pouze kvůli akční nabídce je samozřejmě hloupost. Zřejmě nepodepíšete smlouvu o penzijním připojištění, kde si na peníze sáhnete nejdříve za 15 let, jenom kvůli hezkému batohu, který si přidává v daném měsíci jako dárek.

Pokud však chcete uzavřít nějaký konkrétní typ finančního produktu a je vám apriori jedno kde, není na škodu vědět o momentálně probíhajících akcích. Banky mohou v daném měsíci nebo kvartále zvýhodňovat své spořicí produkty nebo třeba úvěry sazbami, ke kterým byste se jindy nedostali. A proč neuzavřít finanční produkt tam, kde k němu dostanete nějaký dárek, než vedle, kde byste dostali ten samý produkt v bledě modrém, ale samotný?

Z tohoto důvodu se Finance.cz rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat. Zajímají nás pouze časově ohraničené akce, které přináší nějakou evidentní výhodu.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v lednu a budou trvat do konce března. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky


  • Pro držitele Citi kreditních karet připravila Citibank akci s názvem Oslavte Valentýna a vyhrajte zájezd do Paříže. Pokud byste používali Citi kreditní kartu ke svým každodenním nákupům v období od 4.2. do 28.2. a zaplatili s ní alespoň 5 000 Kč, můžete vyhrát zájezd do Paříže pro dvě osoby.
  • Pokud do 28. února 2011 podáte žádost o Ideální hypotéku České spořitelny včetně kompletních podkladů, získáte službu Mimořádné splátky zdarma. Tato časově omezená nabídka platí po celou dobu splatnosti hypotéky, tedy až po dobu 30 let a nepojí se s ní ani žádné zvýšení úrokové sazby.
  • ČSOB spustila 14. 2. akci Valentýnská hypotéka bez poplatku za zpracování. Název nabídky hovoří jasně. Platí pro všechny typy fixací a je platná až do odvolání. Nevztahuje se na americkou hypotéku, předhypoteční úvěr a hypotéku do 100 % ZHN.  
  • Pokud u GE Money Bank zažádáte o hypotéku na internetu, vyhnete se poplatku za zpracování. Akce platí do 30. června 2011 za předpokladu uzavření smlouvy o hypotečním úvěru s délkou fixace úrokové sazby na 3, 5 nebo 10 let nejpozději do 31. srpna 2011.
  • Hypoteční banka se rozhodla marketingově využít svátku zamilovaných a pro všechny své klienty připravila speciální Valentýnskou akční nabídku. Od 1. února si můžete sjednat jakýkoliv hypoteční úvěr do 85 % LTV bez poplatku za zpracování. Každý zájemce o hypoteční úvěr tak může ušetřit až 18 000 korun, a to při žádosti o úvěr jak na všech pobočkách Hypoteční banky, tak i u externích prodejců, kteří s Hypoteční bankou spolupracují. Hypoteční banka také prodlužuje možnost sjednat si v úvěrové smlouvě mimořádnou splátku v době trvání fixace úrokové smlouvy za zvýhodněných podmínek. Sjednání jedné mimořádné splátky je zpoplatněno fixní částkou ve výši 1 000 korun. Datum ukončení akcí zatím banka neupřesnila. 
  • LBBW Bank CZ vstoupila do nového roku se speciální nabídkou hypoték na bydlení. Výhoda spočívá v garantované úrokové sazbě 3,86 % p.a. pro hypotéky s dobou fixace tři roky do 70 % LTV a 4,16 % p. a. pro hypotéky s dobou fixace tři roky do 90 % LTV. Nabídka je časově omezena a platí pro předběžné žádosti podané do 28. 2. 2011 a řádné žádosti včetně kompletní dokumentace podané do 31. 3. 2011.
  • Oberbank zahájila v polovině února kampaň na hypotéky. Po její dobu lze získat akční úrokovou sazbu s dobou fixace 5 let od 4,2 % p.a. Součástí akce je i refinancování hypotečního úvěru bez poplatku za zpracování. V únoru pokračuje i akce na termínovaný vklad Top jistota na 1 rok. V rámci nabídky získáte úrokovou sazbu 1,8 %.  Podmínkou získání akční úrokové sazby je aktivní účet Oberbank Žirokonto nebo minimální výše vkladu 300.000 Kč.
  • Volksbank CZ připravila od února do března 2011 následující nabídku: Ke dvouletému termínovanému vkladu založenému k Běžnému spořicímu účtu vedenému v eurech nabízí Volksbank možnost získat bonus až do výše 300 EUR.  Do 21. února 2011 nabízí také Volksbank zájemcům o hypoteční úvěr a americkou hypotéku možnost získat tento úvěr za pouhou 1 korunu. Výše zpracovatelského poplatku činí 1 Kč, lze tak ušetřit až 29.999 Kč. Nabídka se vztahuje na všechny typy hypotečních úvěrů a amerických hypoték.
  • U Waldviertler Sparkasse von 1842 byla do 31. 3. 2011 prodloužena akce na založení tzv. Vkladového účtu s bonusem. Jde o jednorázový vkladový účet, který zaručuje pevnou úrokovou sazbu po celou dobu trvání. Úrokové sazby se pohybují v rozmezí od 2,2 % do 2,9 % p.a. v závislosti na výši vkladu a zvolené výpovědní lhůtě. Vybírat můžete ze dvou výpovědních lhůt 18 nebo 30 měsíců. Minimální vklad na tento produkt činí 30.000 Kč.
  • Wüstenrot hypoteční banka prodloužila do konce března následující nabídku: vyřízení hypotéky s pětiletou fixací do 85 % LTV je bez poplatku. Jednotný poplatek 2999 korun je účtován za vyřízení hypotéky do 70 % LTV s jednoletou, dvouletou a tříletou fixací úrokové sazby. Úspora na poplatku u těchto hypoték tak činí minimálně 5000 korun.


Stavební spořitelny


  • Pokud od ledna 2011 do 30. června 2011 ukončíte stavební spoření a uzavřete novou smlouvu o stavebním spoření s minimální cílovou částkou 150 000 Kč, obdržíte jako odměnu za svoji věrnost Buřince finanční prémií ve výši až 1 500 Kč.
  • Pokud uzavřete u Českomoravské stavební spořitelny do 31. 3. 2011 prvotní nebo následnou smlouvu a vložíte na ni minimální vklad 70 tisíc Kč a úhradu za uzavření smlouvy, vklad se vám zhodnotí o bonusové 1 %. Akce navíc obsahuje neúčtování úhrady za vedení účtu v prvních dvou letech a neúčtování úhrady (0,5 % z cílové částky) při předčasném ukončení smlouvy ve vázací době.
    Žádosti o překlenovací úvěry Topkredit, Topkredit plus a Tophypo vyřídíte do 31.3. bez poplatku za zpracování.
  • Modrá pyramida má do konce února speciální nabídku úvěrů bez zajištění. Jde o nezajištěné úvěry (Rychloúvěry a Překlenovací úvěry) až do výše 300 000 Kč a to s akční úrokovou sazbou 5,99 % ročně. Úrokova sazba se zvýší o 0,2 % p. a., pokud nebudete úvěr splácet z běžného účtu vedeného u Komerční banky. Nabídka se vztahuje na žádosti podané  do 28. 2. 2011.
  • Od 17. 1. běží u Raiffeisen stavební spořitelny akční sleva ze vstupního poplatku ve výši 1000 Kč, doplněná u vybraných klientů o dvojnásobné úročení vkladů v prvním roce spoření. Kampaň poběží do 30. 4. 2011.
  • Wüstenrot stavební spořitelna prodloužila původní akci do konce března 2011. Nabízí smlouvy o stavebním spoření s úrokem z vkladů 2,5 % ročně. Spoření pro děti do 18 let Wüstenrot Kamarád+ je bez poplatku za uzavření smlouvy, tedy s úsporou až 3000 Kč. Smlouva o stavebním spoření Wüstenrot Team umožňuje získat prémii až 2000 korun.


Pojišťovny


  • Direct Pojišťovna nabízí v rámci akce České asociace pojišťoven - Únor měsíc autopojištění - možnost získat zdarma unikátní Ochranu bonusu k havarijnímu pojištění či povinnému ručení. Klienti Direct Pojišťovny k povinnému ručení také automaticky získávají službu AutoHELP, která zjednodušuje proces likvidace pojistné události. Akce končí 28. února 2011.

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ