Dubnové akční nabídky aneb Hypoteční dny

04.04.2011 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Je libo vyšší úrok na spořicím účtu či levnější hypotéku v rámci tzv. hypotečních dnů? Sledujte akční nabídky a vydělejte, dokud banky dávají. AKTUALIZOVÁNO

Uzavírat produkt pouze kvůli akční nabídce je samozřejmě hloupost. Zřejmě nepodepíšete smlouvu o penzijním připojištění, kde si na peníze sáhnete nejdříve za 15 let, jenom kvůli hezkému batohu, který si přidává v daném měsíci jako dárek.

Pokud však chcete uzavřít nějaký konkrétní typ finančního produktu a je vám apriori jedno kde, není na škodu vědět o momentálně probíhajících akcích. Banky mohou v daném měsíci nebo kvartále zvýhodňovat své spořicí produkty nebo třeba úvěry sazbami, ke kterým byste se jindy nedostali. A proč neuzavřít finanční produkt tam, kde k němu dostanete nějaký dárek, než vedle, kde byste dostali ten samý produkt v bledě modrém, ale samotný?

Z tohoto důvodu se Finance.cz rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat. Zajímají nás pouze časově ohraničené akce, které přináší nějakou evidentní výhodu.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v únoru a budou trvat do konce dubna. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky

     

  • Stávající i nově příchozí klienti AXA Bank mohou až do konce června využít zvýšeného úročení u svých spořicích účtů. Na finanční prostředky vložené od 1. března se bude vztahovat Prémiová úroková sazba, díky které dosáhne celkové zhodnocení až 2,3 % p.a. Prémiová sazba se vztahuje na peněžní prostředky, které klienti na své účty nově vloží během vkladového období (1. března až 30. dubna). Tyto prostředky jsou přitom úročeny Prémiovým úrokem až do 30. června.
  • V Citibank probíhá do 21. 4. akce Festival chutí, během kterého získají držitelé Citi kreditních karet 25% slevu na festivalová vína v participujících restauracích. Od 15. 4. startuje jarní kampaň s Asko Nábytek: při platbě Citi kreditní kartou jde získat 10%
    sleva. Tato akce platí do 15. 5. a nevztahuje se na již zlevněné zboží.   
  • Česká spořitelna pokračuje minimálně do konce dubna v akci na službu Mimořádné splátky zdarma. Mimořádná splátka je volitelnou službou k Ideální hypotéce České spořitelny; platí po celou dobu splatnosti hypotéky a nepojí se s ní zvýšení úrokové sazby. Akce se nevztahuje na Ideální hypotéku ČS s úrokovým zvýhodněním, u které máte možnost snížení zůstatku hypotéky o 20 % každých 5 let bez poplatků.   
  •  ČSOB, Hypoteční banka a Poštovní spořitelna pokračují v odpuštění poplatku za zpracování. Platí to pro všechny typy fixací až do odvolání. Akce se nevztahuje na americkou hypotéku, předhypoteční úvěr a hypotéku do 100 % ZHN.
    V pondělí 4. dubna v ČSOB vstoupila v platnost nová akční nabídka hypotečních úvěrů. U úrokové sazby je zavedena plošná sleva 0,26 % pro všechny fixace a produkty s výjimkou předhypotečního úvěru a převzetí dluhu. Startovala v ČSOB kampaň na podporu prodeje kreditních karet. Kampaň potrvá do 31. května a každý klient, který si v tomto období sjedná ČSOB Kreditní kartu a do konce června s ní provede alespoň tři transakce v obchodech či na internetu, obdrží jako dárek poukázku do řetězce OBI v hodnotě 500 Kč. 
    Ve dnech 20. dubna až 30. června 2011 poběží kampaň ČSOB na podporu ČSOB Studentského konta Plus. Každý student, který si v této době sjedná ČSOB Studentské konto Plus, dostane mimo standardních výhod Image kartu zdarma.
  • Do 31. května 2011 si u Expres půjčky GE Money Bank můžete vybrat ze tří benefitů. Na výběr je: odpuštění poplatku za poskytnutí a předčasné splacení půjčky; zaplacení jedné splátky bankou; odklad splátek až o 3 měsíce. Obdobná nabídka je u podnikatelského úvěru Expres Business. Do konce dubna si lze vybrat mezi poskytnutím nebo čerpáním úvěru bez poplatku, vedením úvěrového účtu na půl roku bez poplatku či předčasném splacení zdarma. GE navíc pokračuje v akci, kdy zažádáte-li o hypotéku pro změnu na internetu, vyhnete se rovněž poplatku za zpracování. Tato akce platí do 30. června 2011 za předpokladu uzavření smlouvy o hypotečním úvěru s délkou fixace úrokové sazby na 3, 5 nebo 10 let nejpozději do 31. srpna 2011.  
  • Od 1. dubna 2011 mohou stávající klienti ING Bank ČR doporučit ING Konto svým známým a získat tak bonus 300 korun. Odměnu získá i nový klient, a to v podobě zvýhodněné úrokové sazby 3,5 % p. a. na měsíc červen 2011. Stačí, když si sjedná své první ING Konto nejpozději do 30. dubna 2011 a zašle první vklad, který bude připsán nejpozději do 31. května 2011. Počet doporučení pro majitele ING Konta není omezen.
  • Oberbank zahájila v polovině února kampaň na hypotéky. Po její dobu lze získat akční úrokovou sazbu s dobou fixace 5 let od 4,2 % p.a. Součástí akce je i refinancování hypotečního úvěru bez poplatku za zpracování. Pokračuje i akce na termínovaný vklad Top jistota na 1 rok. V rámci nabídky získáte úrokovou sazbu 1,8 %. Podmínkou získání akční úrokové sazby je aktivní účet Oberbank Žirokonto nebo minimální výše vkladu 300.000 Kč.
  • Od 11. do 17. dubna se v Raiffeisenbank uskuteční hypoteční dny. V rámci kampaně lze získat slevu na úrokové sazbě ve výši 0,4 procentního bodu. Dalších 0,4 bodu získají klienti při převedení svého platebního styku do Raiffeisenbank a 0,2 procentního bodu za uzavření pojištění. Celková sleva oproti standardní úrokové sazbě tak může dosáhnout až 1,0% procentního bodu, nejnižší sazbu tak lze v rámci kampaně získat za 3,89 procenta.
  • Od 20. dubna až do konce května snižuje UniCredit Bank úrokovou sazbu Převratné hypotéky na historicky nejnižší úroveň v ČR. Hypotéka s variabilní sazbou je dostupná od 2,5 % p.a.
  • Od dubna do konce června 2011 Volksbank CZ svým stávajícím i novým klientům nabízí bonus 1 500 - 10 000 korun. Tato nabídka platí při uložení nových finančních prostředků na dvouletý termínovaný vklad s úrokovou sazbou 2,73 % p. a. k Běžnému spořicímu účtu vedenému v českých korunách. Výše bonusu záleží na sumě uložených prostředků.
    Ještě po celý duben (prodloužená akce) mohou zájemci o refinancování hypotečního úvěru využít akční nabídky v jejímž rámci bude Volksbank CZ nově příchozím klientům nabízet úrokové sazby 3,89 % p.a. pro splatnost do 10 let a 3,99% pro splatnost nad 10 let.  
  • Waldviertler Sparkasse von 1842 obnovila nabídku hypotečního úvěru, který po mnoho měsíců zmizel z její nabídky. Láká na individuální akční úrokovou sazbu, mimořádné splátky zdarma či možnost odkladu splátek. 
  • Wüstenrot v rámci své jarní kampaně na hypotéky platné od 15. března do 30. června snižuje poplatky i úrokové sazby. U hypotéky do 85 % LTV s pětiletou fixací úrokové sazby není účtován poplatek za vyřízení. U hypotéky do 85 % LTV s dvou a tříletou fixací je účtován jednotný poplatek 2 999 korun. U refinancování stávajících úvěrů na bydlení došlo ke snížení úrokové sazby u hypotéky do 85 % LTV o 0,25 p.b: u tříleté minimální na 3,69 % p.a. a  u tříleté garantované na 3,99 % p.a.; u pětileté minimální na 3,76 % p.a  a pětileté garantované na  4,06 % p.a . 


Stavební spořitelny


  • Pokud od ledna 2011 do 30. června 2011 ukončíte stavební spoření a uzavřete novou smlouvu o stavebním spoření s minimální cílovou částkou 150 000 Kč, obdržíte jako odměnu za svoji věrnost Buřince finanční prémií ve výši až 1 500 Kč.  
  • V rámci akce Smlouva zdarma můžete od Českomoravské stavební spořitelny získat prémii až 1500 korun + finanční prémii 1000 Kč. Platnost akce je od 1. 4. 2011 do 30. 6. 2011. Také s programem Liška plus, který sdružuje výhody stavebního spoření od Lišky s ČSOB penzijním připojištěním, můžete získat prémii až 1500 Kč na stavební spoření. Platnost akce od 1. 4. 2011 do 30. 6. 2011. S Bonusovým vkladem od Lišky získává klient při vkladu 50 000 Kč a splnění podmínek akce ke standardnímu ročnímu 2% úročení zůstatku prémii ve výši 1 % z prostředků vložených do 31. 7. 2011. Minimální vklad činí 50 000 Kč. Platnost akce od 1. 4. 2011 do 30. 6. 2011. Žádosti o překlenovací úvěry Topkredit, Topkredit plus a Tophypo vyřizuje ČMSS zdarma. Dále se úrokové sazby překlenovacích úvěrů Topkredit se splatností 72 a více měsíců, Topkredit plus a Tophypo oproti poslední nabídce snižují o dalších 0,2 % p.a. Navíc pro překlenovací úvěry Topkredit, Topkredit plus a Tophypo zavádí Liška slevy z úrokové sazby podle výše objemu úvěrového případu. Platnost nabídky od 28. 3. 2011 do 30. 4. 2011.
  • Do 25. 4. nabízí Modrá pyramida Hypoúvěr s akční úrokovou sazbou: poskytuje slevu z úrokové sazby všech typů Hypoúvěrů až 0,4 %. Tato sleva se odvíjí takto - ke slevě 0,1 % určené pro všechny Hypoúvěry může mít klient slevu 0,2 % při splácení úvěru z běžného účtu vedeného u Komerční banky a dále slevu 0,1 % při sjednání Rizikového životního pojištění Pyramida od Komerční pojišťovny.
  • Od 17. 1. běží u Raiffeisen stavební spořitelny akční sleva ze vstupního poplatku ve výši 1000 Kč, doplněná u vybraných klientů o dvojnásobné úročení vkladů v prvním roce spoření. Kampaň poběží do 30. 4. 2011.
  • Wüstenrot stavební spořitelna upravila svoji nabídku Team s prémií až 2000 Kč. Do 31. srpna 2011 platí pro všechny nové uzavřené smlouvy fyzických osob. Dosud bylo nabízeno pouze účastníkům stavebního spoření a jejich rodinným příslušníkům. Minimální cílová částka smlouvy je 200 000 korun. Z částky uspořené do konce 4. měsíce následujícího od data uzavření smlouvy je vám přiznán bonus ve výši 20 %, nejvýše 2000 Kč. Spoření pro děti do 18 let Wüstenrot Kamarád+ je bez poplatku za uzavření smlouvy, tedy s úsporou až 3000 Kč.


Pojišťovny


  • DIRECT Pojišťovna do konce dubna prodloužila akci pro zodpovědné řidiče: Od 1. do 30. dubna 2011 získají řidiči, kteří nezavinili v posledním roce nehodu, tři měsíce pojištění zdarma. K pojištěním navíc pojišťovna nabízí zdarma i služby AutoHELP a Ochrana bonusu. Různé druhy zvýhodnění budou zodpovědným řidičům poskytovány v průběhu celého roku.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ