Investiční hra 2003 právě začíná

01.10.2003 | , RM-Systém
INVESTICE


1. října 2003 se spouští nová Investiční hra 2003, nabízející každému šanci investovat fiktivní jeden milión korun a zjistit, kolik by mohl získat

investicí na akciových trzích. Hra běží na adrese www.investicnihra.cz.

Po třech letech propadů konečně akciové trhy zaznamenaly oživení a růst indexů opět připomíná, že akcie patří mezi investice, které nelze opomenout. Možností, jak si akciové trhy vyzkoušet nanečisto, je dnes zahájená Investiční hra 2003. Hráči získají příležitost vyzkoušet si různé možnosti investování, jejich světlé i stinné stránky. Naučí se chápat možné zisky i možná rizika. A to vše formou hry a bez rizika, na internetu, díky kterému má každý možnost v kterémkoliv okamžiku vědět, jak si jeho investice stojí, a okamžitě realizovat každé své investiční rozhodnutí.

V Investiční hře získává každý hráč na počátku sumu jeden milión korun, kterou může investovat do vybraných českých akcií, obchodovaných na RM-SYSTÉMu. Systém obchodování vychází z reálného obchodního systému RM-SYSTÉMu a také kurzy cenných papírů ve hře se shodují s aktuální tržní cenou jednotlivých akcií. V loňském roce Investiční hru hrálo 3 000 investorů a obdobný zájem lze očekávat také v letošním roce.

Investiční hra 2003 probíhá od 1. října 2003 do 19. prosince 2003 a skládá se ze tří měsíčních kol, přičemž prosincové kolo je zkráceno tak, aby se vítězové mohli radovat z výhry v Investiční hře již před Vánocemi.

Hlavním sponzorem Investiční hry 2003 je společnost Siemens, divize Informace a komunikace - sítě. Dalšími sponzory hry jsou společnosti Sporten, UDV - Johnie Walker, Aliatel, ÚAMK a týdeník Ekonom. Celkem se v Investiční hře hraje o ceny v hodnotě přesahující 100 000 Kč.

Autor článku

Ing. Jiří Vodička  

Články ze sekce: INVESTICE