Air Bank upřesnila datum startu

14.11.2011 | , Limerik
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tuzemská Air Bank ze skupiny PPF finančníka Petra Kellnera zahájí činnost v úterý 22. listopadu.

Tuzemská Air Bank ze skupiny PPF finančníka Petra Kellnera zahájí činnost v úterý 22. listopadu, informoval mluvčí banky Rostislav Kocman v tiskové zprávě. Banka koncem října posunula termín zahájení ostrého provozu, který byl původně plánován na 1. listopadu. Během prvního roku činnosti chce získat 70.000 klientů.

Air Bank bude zpočátku nabízet běžné a spořicí účty včetně transakcí a elektronického bankovnictví. V první polovině příštího roku chce nabídnout úvěry a v roce 2013 hypotéky a investiční produkty. Zprvu banka nabídne služby na 12 pobočkách v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Plzni, Českých Budějovicích a Zlíně. Hotovostní operace se budou na pobočkách uskutečňovat pomocí bankomatů určených pro výběr i vklad peněz.

Banka se chce dostat ze ztráty do zisku ve třetím roce činnosti. V pátém roce chce čtyř až pětiprocentní podíl na trhu, což je zhruba 250.000 aktivních klientů.

V případě spořicích účtů Air Bank garantuje, že úroková sazba bude patřit mezi tři nejvyšší na trhu. Nyní se pohybují běžné úrokové sazby u spořicích účtů kolem dvou procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ