Co týden dal? Které banky jsou nejvstřícnější?

07.02.2014 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Nejvstřícnější bankou na českém trhu je za loňský rok opět Fio banka. Ocenění získala potřetí v řadě. Druhé nejvyšší hodnocení získala Air Bank a třetí místo obsadila UniCredit Bank. Na dalších místech následují Komerční banka a Equa bank. Více v pravidelném týdenním souhrnu.

Posledních 7 dní ve světě

Pokud se americký Kongres nedohodne na novém zvýšení dluhového limitu, přestane mít federální vláda peníze na uhrazení všech svých závazků do konce února.
Více informací

Rozpočtový deficit Spojených států v letošním roce zhruba o čtvrtinu klesne a dosáhne hranice tří procent hrubého domácího produktu. Schodek se sníží i příští rok, v dalších letech začne ale opět růst. Odhadl to Rozpočtový úřad Kongresu (CBO). Deficit se bude po roce 2015 zvyšovat kvůli nadále slabému trhu práce, jehož situaci zhorší dopady reformy zdravotnictví.
Více informací

Novým generálním ředitelem softwarové firmy Microsoft bude Satya Nadella (46), který dosud vedl jednu z firemních divizí. Podle agentury Reuters ve funkci s okamžitou platností nahradí Steva Ballmera. Nadella je teprve třetím generálním ředitelem v 39leté historii Microsoftu po spoluzakladateli firmy Billu Gatesovi a po Ballmerovi.
Více informací

Italský účetní dvůr vyšetřuje snižování úvěrových ratingů Itálie agenturami Moody's, Standard & Poor's (S&P) a Fitch v letech 2011 a 2012. Tyto kroky byly podle vyšetřovatelů neoprávněné a stály Itálii přes 117 miliard eur (více než 3,2 bilionu korun).
Více informací

Mexiko se po Chile stalo druhou zemí Latinské Ameriky, která se může pyšnit úvěrovým ratingem v prestižní kategorii A. Mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service dnes totiž zlepšila hodnocení země díky ekonomickým reformám, které prosadil nynější prezident Enrique Peňa Nieto.
Více informací

Provozovatel komunitní internetové sítě Twitter dosáhl v roce 2013 čisté ztráty 645 milionů dolarů (více než 13 miliard Kč). Po ohlášení výsledků se propadly akcie společnosti na newyorské burze zhruba o 13 procent, uvedla agentura Reuters poté, co Twitter zveřejnil svoje hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí.
Více informací

Objem německého exportu se loni snížil o 0,2 procenta na téměř 1,1 bilionu eur (asi 30 bilionů Kč), a podle tamního statistického úřadu tak zaznamenal první celoroční pokles od roku 2009. Na vině je zejména slabá globální ekonomika. Import se propadl dokonce o 1,2 procenta na 895 miliard eur. Přebytek německé obchodní bilance tak dosáhl rekordních 198,9 miliardy eur.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Firmy, které jsou ve skutečnosti prázdnými schránkami, představují podle zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) hlavní problém při vymáhání daňových nedoplatků. Z téměř 80 velkých dlužníků daně z přidané hodnoty (DPH) je víc než polovina nedohledatelných společností a nezaplatily téměř 16 miliard korun.
Více informací

Tuzemští poskytovatelé internetových služeb vytvořili alianci proti hackerským útokům. V případě napadení si budou v projektu Bezpečná VLAN navzájem poskytovat připojení, aby zajistili dostupnost svých služeb. Uvedlo to sdružení NIX.CZ, na jehož půdě iniciativa vznikla.
Více informací

Česká spořitelna vyplatila od minulého pondělí 10.240 klientů zkrachovalého Metropolitního a spořitelního družstva (MSD) náhrady za 9,9 miliardy Kč. Nadále zcela převládají bezhotovostní výplaty. Přes její pobočky začal náhrady vyplácet Fond pojištění vkladů v pondělí 27. ledna.
Více informací

Internetová ekonomika vytváří 2,7 až 3,2 procenta českého HDP. Internet se promítá i v dalších odvětvích v odhadované výši až 9,5 procenta HDP, což představuje přes 360 miliard Kč. Vyplývá to z loňské studie poradenské společnosti EEIP pro Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR).
Více informací

Přední domácí pivovarnická společnost Pivovary Lobkowicz zřejmě vstoupí na pražskou burzu ve druhém čtvrtletí letošního roku. Firma zvažuje, že by vedle pražské burzy své akcie nabídla také na burze v polské Varšavě. Pokud se emise uskuteční, bude firma, které patří sedm lokálních pivovarů, prvním tuzemským výrobcem piva, jež vstoupil na burzu.
Více informací

Nejvstřícnější bankou, která působí na českém trhu, je za loňský rok Fio banka. Ocenění získala potřetí v řadě. Druhé nejvyšší hodnocení získala Air Bank a třetí místo obsadila UniCredit Bank. Na dalších místech následují Komerční banka a Equa bank. Vyplývá to z výsledků projektu Vstřícná banka.
Více informací

Prezident Miloš Zeman dnes jmenoval novým členem bankovní rady České národní banky bývalého premiéra Jiřího Rusnoka (53). Ten nahradí v sedmičlenné bankovní radě Evu Zamrazilovou, které končí její šestiletý mandát 28. února. Prezident již od nástupu do funkce před rokem avizoval, že členem bankovní rady jmenuje právě Rusnoka. Bankovní rada ČNB určuje měnovou politiku země a rozhoduje o zásadních měnově politických opatřeních.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU