Díky dobrým výsledkům těžby půjdou u MND ceny plynu na zimu dolů

01.10.2014 | , MND
Tiskové zprávy


MND – Moravské naftové doly hlásí dobré výsledky těžby plynu v letošním roce a proto od 13. 10. 2014 snižují ceny. České domácnosti tak budou s MND topit tuto zimu ještě výhodněji.

Člen představenstva MND a.s. Miroslav Jestřabík k tomu uvádí: „Přes léto jsme byli úspěšní a vytěžili plynu více, než jsme plánovali. Máme ho nyní již uskladněn v podzemních zásobnících MND Gas Storage a na nadcházející zimu jsme plně připraveni.“ Obchodní ředitel MND a.s. Ludvík Baleka k tomu dodává: „Dobré výsledky našich kolegů z těžby nám umožňují nabídnout plyn zákazníkům od 13. 10. 2014 ještě výhodněji.“

Detail snížení cen:

MND mění ceny pro celou Českou republiku na jednotných 782 Kč za odebranou MWh. To pro většinu distribučních míst znamená snížení obchodní části ceny za MWh o více než 3 %. Navíc pro odběry do 7,56 MWh snižuje i měsíční poplatky, které sjednocuje na 49 Kč. Celkové snížení ceny pro příklad odběru 5 MWh tak dosáhne v obchodní části ceny téměř 10 % ročně.

Ludvík Baleka k tomu dodává: „V MND jsme od vstupu na trh zefektivnili naše interní procesy a jsme rádi, že kromě snížení ceny za odebraný plyn proto můžeme přikročit u spotřeb do 7,56 MWh (vaření a ohřev vody) i ke snížení měsíčních poplatků. Věříme, že tyto kroky povedou k dalšímu zatraktivnění naší nabídky a oslovíme tak ještě širší okruh zájemců.“

MND v současnosti zákazníkům garantuje, že pro odběr nad 8 MWh (topení a ohřev vody) mají v porovnání se srovnatelnými nabídkami dalších 5 nejznámějších společností (RWE, Pražská Plynárenská, E.ON, Bohemia Energy a ČEZ Prodej) ty nejvýhodnější podmínky.

Tabulka změn ceny plynu MND na příkladu nejběžnějšího odběrného místa

MND_1

Porovnání roční platby za plyn u MND v porovnání s nejčastějšími, aktuálně nabízenými produkty konkurence

MND garantují u odběru plynu nad 8 MWh dlouhodobě nejvýhodnější podmínky v porovnání se srovnatelnou nabídkou bez závazků 5 nejznámějších dodavatelů. Aktuální nabídka MND je ale lepší než nejčastější konkurenční „fixační“ produkty, a to i pro nižší spotřeby viz tabulka níže.

Hlavní výhodou je tak u MND to, že pro dobrou cenu se zákazník u MND nemusí vázat ani podepisovat smluvní dodatky.

MND_2

Zdroj: MND

Štítky:

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy