Co týden dal? ČOI našla nedostatky u 82 % e-shopů

04.12.2015 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Obchodníci se nejčastěji proviňují tím, že nepodávají úplné a pravdivé informace. Česká obchodní inspekce (ČOI) během třetího čtvrtletí zjistila nedostatky u 82 procent z 245 kontrolovaných e-shopů a uložila pokuty celkem za víc než jeden milion korun. Více v pravidelném týdenním přehledu.

Posledních 7 dní ve světě

Slovenská ekonomika ve třetím letošním čtvrtletí po očištění o sezonní vlivy stoupla o 0,9 procenta oproti předešlému kvartálu, kdy rostla stejným tempem.
Více informací

Rusko pozastavilo přípravné práce v projektu plynovodu Turkish Stream. Řekl to ruský ministr energetiky Alexandr Novak. Plynovodem Turkish Stream má proudit ruský zemní plyn do Turecka a z něj dál do Evropy.
Více informací

Míra nezaměstnanosti ve Francii se ve třetím čtvrtletí zvýšila na 10,6 procenta z 10,4 procenta ve druhém kvartálu. Oznámil to francouzský statistický úřad INSEE. Upozornil, že nejvýraznější nárůst zaznamenala nezaměstnanost mládeže.
Více informací

Ekonomika Spojených států na podzim pokračovala v mírném růstu a na trhu práce se navíc objevily známky výraznějšího tlaku na zvyšování mezd. Vyplývá to z pravidelné situační zprávy o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha, kterou zveřejnila americká centrální banka (Fed).
Více informací

Světové ceny ropy dnes klesají a hlavním důvodem jejich poklesu je očekávání, že Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) na svém pátečním zasedání nepřikročí k omezení těžby. Pokles cen nicméně zmírnil slabší kurz dolaru.
Více informací

Německá automobilka Volkswagen v listopadu zaznamenala ve Spojených státech hluboký propad odbytu. Je to poprvé od vypuknutí skandálu kolem testů emisí. Firma oznámila, že odbyt aut značky Volkswagen se na americkém trhu meziročně propadl o 24,7 procenta na 23.882 vozů. Za poklesem stálo zastavení prodeje naftových aut, která umožňují manipulovat s měřením emisí. Odbyt luxusní divize Audi, které se skandál rovněž týká, stoupl pouze o 0,4 procenta na 16.700 vozů.
Více informací

Míra nezaměstnanosti v eurozóně klesla v říjnu na téměř čtyřleté minimum 10,7 procenta. V celé Evropské unii činila stejně jako v září 9,3 procenta. Vyplývá to z údajů statistického úřadu Eurostat. Česká republika patřila v rámci unijní osmadvacítky nadále k zemím s nejnižší nezaměstnaností.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Česká obchodní inspekce (ČOI) během třetího čtvrtletí zjistila nedostatky u 82 procent z 245 kontrolovaných e-shopů. Inspektoři uložili pokuty celkem za víc než jeden milion korun. Obchodníci se nejčastěji proviňují tím, že nepodávají úplné a pravdivé informace.
Více informací

Průměrná mzda v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně zvýšila o 3,8 procenta na 26.072 korun. Reálně, po odečtení inflace, mzda vzrostla o 3,4 procenta. Výsledek předčil odhady analytiků, kteří očekávali reálný růst mezd kolem tří procent.
Více informací

Stavební spořitelny uzavřely za tři čtvrtletí 281.000 nových smluv o stavebním spoření, což byl meziroční pokles o 23 procent. Vyplývá to z dat, které zveřejnilo ministerstvo financí.
Více informací

Ceny pohonných hmot v ČR od minulého týdne znovu mírně klesly. Litr Naturalu 95 stojí v průměru 29,45 Kč/l, což je o 11 haléřů méně než minulou středu. Nafta zlevnila o deset haléřů na průměrných 28,78 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.
Více informací

Pojišťovny nebudou muset překročit sjednaný limit plnění při odškodnění klientů cestovních kanceláří. Počítá s tím novela zákona o některých podmínkách podnikání a výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu.
Více informací

Největší výdělek svému vlastníkovi loni v Česku přinesla Škoda Auto. Druhé místo patří rovněž výrobci automobilů, společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech. Třetí byla firma Continental HT Tyres. Vyplývá to z žebříčku firem podle tvorby ekonomického zisku (EVA), který sestavuje společnost Bisnode. Do hodnocení za rok 2014 bylo zařazeno přes 62.800 tuzemských podnikatelských subjektů.
Více informací

Schodek státního rozpočtu ke konci listopadu stoupl na 29,5 miliardy korun z říjnových 29,1 miliardy korun. Na setkání lídrů českého stavebnictví to uvedl ministr financí Andrej Babiš (ANO). Loni v listopadu byl schodek rozpočtu 68,9 miliardy korun.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU