Češi loni prosurfovali v práci rekordních 37 tisíc korun

14.04.2016 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Míra zneužívání pracovního času v českých firmách za minulý rok celkově vzrostla v meziročním srovnání o rekordních šest minut na 58 minut denně. Za dvanáctiprocentním nárůstem promrhaného času stojí postupující rozvolňování tradičního rytmu pracovního dne a zejména chytré mobilní telefony. Z účtu průměrné firmy v Česku tak loni za jednoho zaměstnance zmizela suma, která je o 44 procent vyšší, než byl průměrný měsíční plat.

„Z chytrých mobilních telefonů se v závěru roku 2015 uskutečnilo více než 55 procent mimopracovních přístupů k internetu. Chytré mobily a tablety ve firmách na rozdíl od stolních počítačů a notebooků dosud nepodléhají takové míře kontroly monitorovacích programů, takže se na nich zaměstnanci cítí bezpečněji. Pro firmy však představují hrozbu jak z pohledu promrhaného času, tak z pohledu bezpečnosti informací, které se na těchto zařízeních nacházejí,“ říká Martin Hnízdil, manažer společnosti truconneXion, která pomáhá firmám optimalizovat využívání informačních technologií.

Převedeno do průměrné hrubé měsíční mzdy jednoho zaměstnance v roce 2015, zaměstnavatel za vyřizování jeho soukromých záležitostí z firemního počítače nebo mobilu denně tratil 149 korun, což je téměř o 20 korun více než před rokem.

Téměř 1,5 průměrného platu ročně


Zdroj: týdeník Euro

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU