Co týden dal: Škoda Auto má nejlepší prodeje za 121 let

15.04.2016 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Ministerstvo spravedlnosti navrhuje nížení odměn exekutorům až o dvě třetiny. EET by se měla spustit od 1. prosince. Škoda Auto zaznamenala nejlepší prodeje za 121 let historie firmy. Více naleznete v aktuálním týdenním souhrnu.

Souhrn nejzajímavějšího zpravodajství uplynulého týdne

Vláda se seznámila s návrhem na zakázku technického řešení elektronické evidence tržeb. Zakázka má být bez soutěže. Informoval o tom na tiskové konferenci po jednání kabinetu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Podle něj už tak nic nestojí v cestě k přípravě a realizaci elektronické evidence tržeb. Měla by být spuštěna od 1. prosince. Nejdříve se bude týkat hotelů a restaurací.
Více informací

Mezinárodní měnový fond (MMF) učiní v letošním roce více pro to, aby svým členům pomohl splnit cíle hospodářského růstu. Prohlásila to výkonná ředitelka fondu Christine Lagardeová. Jejím osobním přáním je, aby se svazek mezi Británií a Evropskou unií nerozpadl. V Británii se bude v červnu hlasovat o setrvání země v EU.
Více informací

Růst cen pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku ustává. Cena benzinu Natural 95 za uplynulý týden vzrostla o osm haléřů na průměrných 27,67 koruny za litr, nafta proti minulé středě zlevnila o sedm haléřů na 25,86 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje. V předchozích čtyřech týdnech ceny výrazně rostly, týdně i o desítky haléřů.
Více informací

Automobilka Škoda Auto je motorem českého exportu a jedním z nejvýznamnějších investorů a zaměstnavatelů v České republice. Řekli to předseda představenstva koncernu Volkswagen Matthias Müller a český premiér Bohuslav Sobotka v mladoboleslavském Škoda Muzeu na setkání k 25. výročí spojení Škody Auto a koncernu Volkswagen. Od roku 1991 investoval VW do Škodovky zhruba 300 miliard korun.
Více informací

Snížení odměn exekutorům, které navrhuje ministerstvo spravedlnosti, povede k rozpadu systému vymáhání práva. Hrozí, že exekutorské úřady svůj provoz dále neutáhnou a skončí, což povede k propuštění více než 3000 zaměstnanců. Na tiskové konferenci to řekla prezidentka komory Pavla Fučíková. Odměna soudním exekutorům by podle plánu ministerstva klesla až o dvě třetiny, dodala.
Více informací

Českému průmyslu chybí minimálně 70.000 dělníků a tisíce vysokoškolsky vzdělaných strojařů, elektrotechniků, chemiků či expertů textilního průmyslu. Podle analýzy Asociace exportérů (AE) je nyní na českém trhu práce v součtu více než 117.000 volných pracovních míst. Kvůli stavu trhu práce tak stojí český průmysl už na hranici svých možností. Exportéři proto vyzývají vládu, aby uvolnila vízovou politiku.
Více informací

Meziroční růst spotřebitelských cen v březnu zpomalil na 0,3 procenta z 0,5 procenta v únoru. Informoval o tom Český statistický úřad (ČSÚ). Inflace tak byla o 0,6 procentního bodu nižší, než očekávala v aktuální prognóze Česká národní banka. Podle analytiků oslovených ČTK zůstane inflace nízko i v dalších měsících a stoupne nad jedno procento nejdříve ve druhé polovině roku.
Více informací

Cestující v pražských tramvajích mohou nyní zaplatit jízdné bezkontaktní platební kartou. Dopravní podnik (DPP) spustil pilotní projekt ve dvou tramvajích na lince 22. V následujících týdnech budou přístroji, které přijímají bezkontaktní platební karty, vybaveny všechny vozy na lince 18. DPP rovněž zprovoznil opravenou trať na Vršovické ulici v Praze 10. Oprava vyšla na 290 milionů korun.
Více informací

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zaznamenala v prvním čtvrtletí i v samotném březnu nejlepší prodeje za 121 let historie firmy. V prvním čtvrtletí roku 2016 dodala zákazníkům 276.600 vozů, což je meziročně o 4,3 procenta více. Jen v březnu našlo zákazníky 106.300 škodovek, což je růst o 4,2 procenta, respektive 4200 vozů. Škoda za první tři měsíce roku 2016 výrazně rostla v Evropě a Číně.
Více informací

Ministerstvo financí v nové makroekonomické prognóze zhoršilo odhad růstu ekonomiky v letošním roce na 2,5 procenta z lednových 2,7 procenta. Pro příští rok nechal úřad odhad na 2,6 procenta. Vyplývá to z makroekonomické predikce ministerstva financí. Loni ekonomika rostla o 4,2 procenta.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU