Varování: Pojišťováci se snaží vnutit lidem pojistky tím, že se vydávají za pracovníky asociace

16.08.2016 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Intenzita nekalých praktik některých zprostředkovatelů finančních produktů opět vzrostla. „Jsem z asociace pojišťoven a zkontroluji vám vaše pojištění,“ právě tuto větu nejčastěji slyší lidé, kteří jsou v posledních dnech vystavováni tlaku podvodných praktik. Ve snaze zaujmout potenciálního klienta a vnutit mu nějaký finanční produkt se někteří zprostředkovatelé zaštiťují Českou asociací pojišťoven (ČAP) jako důvěryhodnou organizací, která zastřešuje 97 % pojistného trhu.

„Česká asociace pojišťoven v žádném případě nezasahuje do pojištění klientů, nekontroluje nastavení nebo cenu jejich pojištění, ani klienty aktivně neoslovuje. Jde tak o neoprávněné užití jména důvěryhodné organizace k praktikám, které poškozují klienty pojišťoven,“ říká výkonný ředitel České asociace pojišťoven Jan Matoušek a dodává: „V tuto chvíli již disponujeme řadou indicií o nekalých praktikách, které poskytneme České národní bance jako dohledovému orgánu k prověření. Zvažujeme též právní kroky k ochraně dobrého jména a pověsti naší asociace“.

ČAP zároveň žádá klienty pojišťoven, aby si v případě, že se na ně s tímto klamavým a nevyžádaným telefonátem někdo obrátí, poznamenali jméno a telefon volajícího a byli tak laskaví a oznámili tuto skutečnost specialistům České asociace pojišťoven na e-mailové adrese info@cap.cz.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ