Air Bank rozšíří služby, omezí ale výhody neaktivním klientům

22.11.2016 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Air Bank plánuje do konce roku 2018 rozšířit síť bankomatů ze současných 120 na 350. Dále pro klienty chystá v příštím roce zavést kontokorent, cestovní pojištění nebo placení pomocí mobilních telefonů vybavených čipem NFC. Neaktivním klientům ale zruší garanci výhodného úročení peněz.

V souvislosti s rozšířením bankomatové sítě, která by měla být pátou největší v ČR, banka chce snížit počet míst u Sazky, kde lze také vybírat hotovost. Počet těchto míst by měl klesnout ze současných 4300 na 1500. Celkový počet bankomatů v ČR byl podle posledních statistik ke konci března 4572.

Zároveň banka zruší pro klienty, kteří banku aktivně nevyužívají, garanci výhodného úročení peněz. Výhoda spočívá v tom, že banka klientům garantuje úročení mezi třemi nejvyššími na trhu. "Ve všem, co děláme, se dnes zaměřujeme na aktivní klienty. Vysoké úročení na účtech jsme i přes nepříznivý vývoj na trhu drželi dlouho všem. V dnešní době extrémně nízkých úroků už ale chceme stovky milionů korun vyplácených ročně na úrocích investovat do klientů, kteří nás využívají pro každodenní placení," uvedl šéf Air Bank Michal Strcula.

U hypoték chce na přelomu let 2017 a 2018 banka klientům nabídnout nové hypotéky. V současnosti nabízí jen refinancování hypoték.

Air Bank vykázala za tři čtvrtletí čistý zisk 217 milionů korun, což je meziroční pokles o 56 procent. Vliv na to měly především nízké úrokové sazby na trhu a s tím spojený úbytek vhodných příležitostí pro umisťování vkladů. Celkový počet klientů banky ke konci září meziročně zvýšil o 25 procent na 495.000.

Air Bank získala bankovní licenci České národní banky na konci května 2011. PPF Group N.V., do které banka patří, je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním akcionářem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Autor článku

ČTK  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ