5 tipů na vydařený vánoční večírek

14.12.2016 | , Finance.cz
FIREMNI FINANCE


Prosinec je ve firmách často měsícem vánočních večírků. Je to příležitost, jak ocenit práci zaměstnanců, utužit kolektiv sdělit pracovníkům důležité informace a plány. Nepodceňujte také místo konání.

I když někde se Vánoce slaví už na konci listopadu a naopak další firmy výroční oslavu odsouvají na začátek ledna. Existují ale výjimky. V některých firmách vánoční večírek neorganizují, ale pořádají letní party pro zaměstnance. „Před Vánoci mají hodně práce, snaží se toho stihnout co nejvíce a pracovníci se musí věnovat i přípravě rodinných svátků. V létě mají větší klid a víc si takové firemní setkání užijí,“ říká Tomáš Surka, ředitel personálně-poradenské společnosti McROY Czech. Většina firem však zůstává u vánočního večírku pořádaného v prosinci.


Čtěte také:
Na co nezapomenout během vánoční dovolené?
Chovají se u pohovoru nevhodně? Ozvěte se
Zdanění českého zaměstnance je 8. nejvyšší v OECD

Vánoční večírek je vyjádřením vděčnosti

Firmy by neměly zapomínat, že pro zaměstnance je vánoční večírek signálem, jak si jich váží a jakým způsobem jim chce poděkovat za uplynulý rok. Podle toho by měl být večírek naplánován.

Nevyhýbejte se účasti na firemním večírku

Vánoční setkání je příležitostí k utužení kolektivu, pracovníci mají šanci poznat se s kolegy, se kterými nepřichází až tak často do styku. Proto by se účasti na večírku neměli lidé vyhýbat.

Firemní vánoční akce je příležitost

Předvánoční oslavu je vhodné spojit s dalšími aktivitami. Může se jednat o sportovní nebo kulturní akci, ale také lze vánoční oslavu využít k vyhlášení ročních výsledků společnosti či k ohodnocení nejlepších pracovníků. „Především ve firmách, kde převládají obchodní pozice, bývá vyhlašování výsledků a plánů na další rok pravidlem,“ uvádí Tomáš Surka.

Alkohol s mírou…

Večírek je časem oslav a méně formálního chování. Avšak s alkoholem to není radno přehánět. Vyplatí se nezapomínat na to, že z účastníků večírku budou od dalšího dne opět pracovní kolegové. Zkušenosti na druhou stranu ukazují, že během vánočních večírků vznikají mezi kolegy někdy i hluboké mezilidské vztahy.

Nepodceňujte výběr místa vánočního večírku

Existují specializované firmy, které večírek na zakázku kompletně uspořádají. Oslava se může konat v pivovaru, na koncertě zajímavé kapely, v curlingové hale, může ji doplnit módní přehlídka nebo taneční soutěž. Objednat netradiční místo konání je však nutné s velkým předstihem.


Zdroj: McROY Czech

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE