Doplatit stavebko pro maximální státní podporu za rok 2016 půjde do 30. 12.

20.12.2016 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Do posledních dnů roku lze na stavební spoření vložit peníze pro získání maximální státní podpory za rok 2016. Většina spořitelen otevře ve svých pobočkách pokladny ještě v pátek 30. prosince, některé zpracují i platby v sobotu na Silvestra.

V případě bankovního převodu je třeba podle asociace peníze poslat nejpozději ve čtvrtek 29. prosince. "Pokud peníze na účet vložíte nebo pošlete převodem právě do tohoto data, máte jistotu, že dorazí na účet do konce roku - neboli, že získáte nárok na státní podporu," uvedl tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý.


Čtěte také:
Peníze ze stavebka půjde vybrat i bez opatrovnického soudu
Co dělat, když chcete vypovědět smlouvu o stavebním spoření?
První z „příliš drahých“ klientů stavebních spořitelen podal žalobu

Peníze za rok 2016 lze na stavebko vložit do 30. 12.

V pátek 30. prosince budou mít všechny stavební spořitelny otevřeno, je tak možné na jejich pobočkách nebo centrálách založit stavební spoření a vložit peníze hned.

V případě Českomoravské stavební spořitelny je možné peníze v hotovosti vložit v centrále Českomoravské stavební spořitelny 30. prosince do 16 hodin. Stejně tak je to i s uzavřením nové smlouvy.

Nejzazší možný termín pro vklad hotovosti na účet Stavební spořitelny České spořitelny je 31. prosince do 23:00, a to přes vkladový bankomat. Poslední den roku je možné také provést spěšný příkaz k úhradě do 12:00 v pobočce nebo do 14:00 přes internetové bankovnictví České spořitelny Servis 24. Vklad hotovosti je možné provést v pokladně České spořitelny na Silvestra do 12:00.

U Modré pyramidy může klient vklad hotovosti provést v pokladnách Komerční banky do 29. prosince. Super expresní vklad pak do 30. prosince do 12:30. V případě Raiffeisen stavební spořitelny je možné platbu v hotovosti provést na pobočkách spořitelny v jejich otevíracích hodinách. Poslední pracovní den roku je potom možné vklad hotovosti provést v hlavním sídle Raiffeisen stavební spořitelny v Praze do 14:00.

U Wüstenrot stavební spořitelny je možné platbu v hotovosti provést u pokladny v pražské centrále Wüstenrot do pátku 30. prosince do 14:30. V pobočkách Oberbank AG, Expobank CZ nebo Moneta Money Bank pak stejný den ovšem podle pokladních hodin bank.

Maximální státní podpora na poslední chvíli

Státní podpora ve výši deset procent z ročně uspořené částky se na účet klienta připisuje jednou ročně. Nejvýše ovšem z 20.000 Kč, tedy maximálně 2000 korun ročně. "Nezáleží na tom, ve kterém měsíci peníze na účet vložíte. Státní podporu za rok 2016 získáte i v případě, že smlouvu podepíšete těsně před jeho koncem a stihnete dát na účet potřebné peníze. Ujistěte se však u své stavební spořitelny, že smlouvu stihne vložit do systému," upozornil Šedivý.


ČTK, Lukáš Pololáník

Autor článku

Lukáš Pololáník


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ