S cestovním pojištěním můžete v zahraničí ušetřit více než 2000 euro!

19.07.2017 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Cestovní pojištění u nás není zřizováno často. Experti přitom tvrdí, že se bez něj na dovolené rozhodně neobejdeme. Co všechno pokrývá a kde nás vyjde nejvýhodněji?

Někteří stále žijí v domnění, že cestovní pojištění je jen předražený nesmysl, prostřednictvím kterého se na nás firmy pokouší vydělat. Většina z nich se ale pak na dovolené bohužel diví, když musí uhradit předražené výdaje za lékaře. Ve skutečnosti je to úplně jinak. Pokud si dobře vybereme, za pár kaček na den můžeme ušetřit tisíce. A nikoliv korun, ale euro!

Evropský průkaz není cestovní pojištění

Bezplatná modrá kartička zdravotní pojišťovny platí v celé EU a Evropském hospodářském prostoru, díky čemuž žije řada lidí v domnění, že je úplně ,,v suchu“. Není tomu ale tak. V případě nutné lékařské péče budou pokryty některé výdaje, ale rozhodně ne všechny. Pravidla krytí v zahraničí totiž nebudou spadat pod ČR, ale tamější zemi. Rozhodně vás tedy nemine spoluúčast. Cestovní pojištění se tudíž může až několikanásobně vyplatit i při cestování po Evropské unii.

Ceny běžných úrazů v rámci ošetření na dovolené 

Země, kde platí EP:

  • Trávicí potíže v Chorvatsku – 4200 Kč
  • Ošetření v Itálii – až 63 000 Kč
  • Pád ze schodů v Řecku – 261 000 Kč

Země, kde neplatí EP:

  • Trávicí potíže v Egyptě – 16 000 Kč
  • Angína v Turecku – až 42 000 Kč

Proč si zřídit cestovní pojištění?

Zřízením získáte především pokrytí výdajů spojených s lékařskou péčí včetně spoluúčasti na lécích. Do ceny, která se běžně vejde do pár desítek korun za den na osobu, je zahrnuta i asistenční služba, která je pro většinu turistů, kterým zdraví nepřálo, nepostradatelným pomocníkem. Její obrovskou výhodou je, že je dostupná 24 hodin denně a radit vám bude v českém jazyce. Pomoci vám může např. s hledáním nemocnice a tím, jak se do ní prostřednictvím hromadné dopravy dostat anebo s vyřizováním náhradním cestovních dokladů.

Kde zřídit cestovní pojištění?

Cestovní pojištění lze zřídit rovnou u cestovní kanceláře. Bohužel jsou ale nabídky velice často omezené, limit pojistného plnění není dostatečně vysoký a ceny jsou drahé. Navíc zde ani neexistuje něco jako individualita, chybí výběr z více možností, porovnání a všichni jsou měřeni jedním metrem. Zákazníci této možnosti nevyužívají na základě pozitivního hodnocení služby, ale spíše proto, aby si ušetřili čas a vše potřebné řešili pouze s jednou firmou. Většina z nich totiž žije v domnění, že pokud pojištění zřizujeme u jiné společnosti, vše bude podstatně zdlouhavější a finančně náročnější…

Málokdo ale ví, že to jde jednodušeji, pohodlně a hlavně bez velkých časových ztrát. Stačí jen využít možností naší internetové kalkulačky, která vám dokáže najít nabídky, které jinde nedostanete.

Výhody pojištění z internetové kalkulačky:

  1. Nezávazná poptávka, je přehledná a navíc zadarmo.
  2. Nikam nemusíte chodit, a tudíž šetříte čas.
  3. Nabídky můžete projíždět z pohodlí domova.
  4. Výběr z 9 různých pojišťoven
  5. Výběr z více než 100 finančních produktů včetně pojištění
  6. Uzavření smlouvy lze provést online během pár okamžiků.
  7. Jsou zde speciální akce, slevy a zvýhodněné ceny, které dostanete pouze prostřednictvím kalkulačky.
  8. Vyšší limit pojistného krytí, který si často můžete sami nastavit. 
  9. Nabídky přesně na míru*
  10. Více druhů připojištění a možností krytí 
  11. Při výběru můžete přihlížet i k hvězdičkám, které symbolizují hodnocení zákazníků.
  12. Kdykoliv je vám k dispozici zákaznická linka, která vám může pomoci při rozhodování.
  13. TIP: Srovnejte si nabídky cestovního pojištění a vyberte tu nejlepší

*Nabídky se filtrují dle zadání údajů, kterými jsou datum odjezdu a návratu, cílová destinace, počet osob a věk jednotlivých osob, typ cesty – turistická/pracovní a na základě sportovních aktivit.

Jaké si lze zřídit připojištění?

  • Úrazové pojištění – pojištění trvalých následků úrazu
  • Připojištění odpovědnosti za škodu - finanční pokrytí způsobených škod
  • Připojištění zavazadel – vyplácí se při ztrátě, poškození i zmeškání zavazadel
  • Pojištění storno poplatků – kryje sankce vzniklé náhlým odstoupením od zájezdu
  • Připojištění sportu – rekreační sporty jsou v ceně pojištění. Připojištění tedy platí pro zimní, rizikové a organizované sporty, při kterých může dojít k závažným zraněním či dokonce k úmrtí. Neplatí pro sporty, které jsou provozovány na vrcholové úrovni anebo jsou příliš nebezpečné jako např. horolezectví nebo skoky na laně.

Díky cestovnímu pojištění z internetové kalkulačky máte pak jedinečnou možnost dostat se k podpultovým nabídkám včetně připojištění, které vám jen tak někde nedají. K tomu navíc zabijete hned několik much jednou ranou: ochráníte své zdraví a ušetříte čas i peníze.

Autor článku

Lucie Mečířová

Lucie Mečířová

Redaktorka Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ