4 otázky, které vám pomůžou zlepšit vaše finance po dovolené

10.08.2017 | , Finance.cz
ÚVĚRY A PŮJČKY


Hroutí se vám po dovolené vaše osobní finanční bilance a trošku jste se utopili v dovolenkových výdajích? Zkuste si odpovědět 4 jednoduché otázky a zlepšete si rodinný rozpočet.

Dovolená bývá často zátěží rodinného rozpočtu. Máme totiž pocit, že jsme přece na dovolené, tak si můžeme dopřát. Loni jsme byli letecky v Bulharsku, tak letos poletíme taky, do lepšího hotelu a za modřejším mořem. První díru v rozpočtu tak máme v okamžiku, kdy platíme svou vysněnou dovolenou. A spousta další děr vzniká, když si dovolenou dopřáváme plnými doušky. Jak vzpamatovat tento rodinný rozpočet, který je po dovolené mírně otřesený v základech?

Jsou čtyři základní otázky, na které se můžete v souvislosti se zlepšením osobní finanční situace zeptat. Čím dřív se zeptáte a především čím dřív si na ně najdete odpovědi, tím lepší vaše finance můžou být už během několika měsíců. A proto se ptáme s vámi.

Ohlídejte vítr v peněžence

Jak konsolidovat?

Na dovolenou jste si půjčili? A taky splácíte auto, hypotéku a ještě pořád jste nestihli splatit loňské vánoce? Zkuste si všechny své půjčky konsolidovat do jedné. Snížíte tak měsíční splátky a zlepšíte si tak měsíční disponibilní příjem.


Hlídejte si každou korunu

Jak se ohlídat?

Dalším krokem by mělo být důkladné hlídání výdajů. Můžete to dělat pěkně postaru, schovávejte si účtenky a veďte si finanční záznamy do deníčku. A nebo zkuste vstoupit do jedenadvacátého století a své osobní výdaje nechte hlídat aplikaci.


Jak zvýšit svoje příjmy?

Jak zvýšit příjmy?

Po té, co si ohlídáte výdaje, je na čase se zaměřit také na příjmy. Existuje několik způsobů, jak můžete své příjmy zvýšit:


Najděte si novou práci

Jak si najít novou práci?

Nezaměstnanost v posledních měsících razantně klesá a nabídka volných míst je větší každým dnem. Nebyla v České republice už dlouho lepší situace pro získání nového místa. Hledají soukromníci a hledají i státní instituce. Pracovníků je nedostatek a je možná nejvyšší čas si najít nový flek.

(foto Pixabay a redakce)

Autor článku

Hana Bartušková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚVĚRY A PŮJČKY