Přejeme krásné Velikonoce

09.04.2020 | , Finance.cz
Spotřebitel


Velikonoční svátky začínají květnou nedělí a končí velikonočním pondělím. Nicméně tento rok budou Velikonoce jiné a budeme je trávit doma či v přírodě pouze s nejbližšími.

Za celou redakci Finance.cz bychom vám tak rádi popřáli krásné velikonoční svátky. Užijte si 4 dny volna v této nelehké době, a pokud budete něco potřebovat, tak napište do naší poradny.

Svátek ve Velký pátek 

Velký pátek je svátek a pracující mají volno. Velký pátek jako svátek byl zaveden zákonem před pár lety, asi abychom Slovákům tento svátek už nezáviděli. Nicméně v rámci stavu nouze většina obchodů zůstává zavřena, ale od čtvrtka 9. dubna budou nově otevřeny stavebniny, železářství i hobby markety.

V pondělí zavřou obchody

Oproti pátku musí velké obchody na Velikonoční pondělí zavřít. Je to totiž jeden ze svátků, kdy je zákonem nařízeno zavřít všechny obchody s prodejní plochou 200 metrů čtverečních a více.

Kde si tedy budete moci nakoupit? Ze zákona jsou vyjmuty například lékárny, benzínové stanice, obchody na pražském letišti i na vlakovém nádraží. Otevřít také můžou obchody s prodejní plochou menší než 200 metrů čtverečních, v místní večerce tak možná nakoupíte, malé obchody si svou prodejní dobu upravují sami.

Kde nakoupit na Velikonoce - obchodní centra

(foto: Shutterstock)

Letní čas a je na čase změnit gumy na letní

Se zimním časem jsme se rozloučili už před pár týdny, takže přes Velikonoce si můžete užít delšího světla přes den, však ráno si stejně přispíte. Vzhledem k tomu, že bude volno 4 dny, tak můžete čas využít také k přezutí pneumatik na letní, zákonná povinnost zimních pneumatik skončila spolu se zimním časem, sněžit už nebude a třetí týden v dubnu je už na čase opravdu přezout.

Další volno a svátky v květnu

Ještě veselejší zprávou je, že další volné dny a svátky nás čekají hned za pár týdnů v květnu. Kdy 1. a 8. května připadne na pátek.

Otázkou ovšem zůstává, jestli v té době bude již zmírněn nouzový stav a epidemie koronaviru bude pomalu odeznívat.

Přejeme pevné nervy a pokud možno krásné Velikonoce v kruhu nejbližších.

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 4
Hlasováno: 4 krát

Články ze sekce: Spotřebitel