Bojíte se investovat? S eToro můžete kopírovat styl úspěšných

10.04.2018 | , Finance.cz
INVESTICE


Rádi byste začali investovat, ale máte strach, že akorát tak proděláte? Nová platforma podporuje finanční gramotnost a učí mladé investory, jak pochytit um od starších.

Největší světová obchodní a investiční platforma, která za podpory Sberbank CZ vstoupila na český trh 26. března 2018, propojuje komunitu 9 milionů uživatelů s širokým spektrem odborných znalostí, od investic do tradičních aktiv, jako jsou akcie, komodity, měny a indexy až po kryptoměny. Rozhovor pro Finance.cz poskytli zástupci společnosti eToro a Sberbank CZ.

Můžete nám zkusit blíže popsat, jak platforma funguje?

Hlavní myšlenkou, na níž byla naše společnost založena, je usnadnit přístup k obchodování komukoliv a odkudkoliv, a snížit tak závislost na tradičních finančních institucích.

S tímto posláním jsme v roce 2007 spustili aplikaci eToro, jejímž cílem je poskytnout i průměrně zkušenému člověku šanci účastnit se globálních finančních trhů. Chtěli jsme vybudovat jednoduchou a uživatelsky přívětivou platformu, kde zkušení obchodníci mohou sdílet své znalosti s těmi, kteří nemají ve svém okolí nikoho, kdo by jim poradil a provedl je světem financí.

Jakým způsobem lze na eToro investovat?

Odbouráváme překážky v investování tím, že nabízíme devíti milionům uživatelů z více než 140 zemí přímý přístup na světové finanční trhy.

Naše platforma umožňuje uživatelům obchodovat s více než 1 500 finančními nástroji v šesti různých třídách aktiv, včetně komodit, měn, akcií, kryptoměn, ETF a indexů. Těm, kteří nemají čas nebo dostatek zkušeností, nabízíme funkci automatického kopírování jiných obchodníků, což jim umožní mít prospěch z jejich investičních znalostí a odborných zkušeností.

Jedním z nejvýznamnějších prvků sociální platformy eToro je právě možnost kopírovat obchodování. Investoři mohou také využít naše fondy CopyFunds, a zajistit si tak jedinečný přístup k investičním portfoliím nebo nejvýkonnějším obchodníkům dosahujících stabilních dlouhodobých výsledků.

Je tedy vhodná i pro osoby, které prozatím nemají žádné zkušenosti s investováním?

Naprosto, spojení sociálních médií a financí je výzvou pro dosavadní zažité konvence založené na tom, že investování je určené pouze pro uzavřený okruh „odborníků“. Abyste mohli obchodovat na eToro, nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s finančními trhy. Pomocí funkce umožňující kopírování investičních rozhodnutí zkušenějších obchodníků se s nimi můžete jednoduše spojit a nechat si od nich poradit.

Platforma eToro - Jak nejlépe investovat peníze

zdroj: Shutterstock

Nabízíte i nějaké bonusy do začátku či za vložení určité finanční částky?

Nenabízíme žádné finanční bonusy. Účet na platformě eToro si můžete vytvořit zdarma a následně sledovat investiční modely oblíbených obchodníků. Pokud se vám líbí výkonnost jejich portfolia, můžete jednoduše portfolio zkopírovat a zůstat s nimi dále ve styku.

Navíc každý uživatel, který se přihlásí do systému eToro, obdrží účet s virtuálními 100 000 USD, aby si mohl vyzkoušet a vylepšit svou obchodní strategii dříve, než se pustí do obchodování s reálnými penězi. Tímto způsobem si může každý uživatel otestovat, jak systém obchodování funguje a jak je možné získat ze svých peněz co nejvíce. Necháváme uživatele experimentovat a učit se. Otevíráme tak globální finanční trhy běžným lidem.

Do čeho se teď vyplatí investovat?

eToro vyznává investice dlouhodobé povahy. Chceme, aby naši uživatelé plně porozuměli tomu, do čeho investují, ať už se jedná o akcie, komodity, nebo kryptoměny.

Například naše fondy CopyFunds jsou tematickým investičním nástrojem, který je naprogramován na dlouhodobé výnosy. CopyFunds jsou řízená investiční portfolia, která sdružují různá aktiva nebo skupiny obchodníků podle předem stanovené tržní strategie. Cílem „strojového učení“ je dosažení maximální návratnosti v kterémkoliv okamžiku.

CopyFunds jsme navrhli s cílem pomoci investorům minimalizovat dlouhodobé riziko a podporovat investiční růstové příležitosti prostřednictvím diverzifikovaných investic.

Dokážete říct, v čem je naopak aktuálně největší riziko?

Každé investování zahrnuje rizika, nicméně největším rizikem je nedostatečně diverzifikované portfolio aktiv. Podpora finanční gramotnosti je pro nás velmi důležitá, a proto poskytujeme našim zákazníkům nepřetržitou podporu a informace prostřednictvím naší on-line komunity, která pomůže každému plně pochopit povahu toho, do čeho investuje a jak vhodně vystavět portfolio, tak aby přinášelo dlouhodobý užitek.


Čtěte také:

Autor článku

Lucie Mečířová

Lucie Mečířová  

Redaktorka Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0.5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: INVESTICE