Kde sledovat filmy a seriály? Srovnání cen a služeb HBO, Netflix a dalších

03.07.2019 | , Finance.cz
Spotřebitel


Letní prázdninové večery můžete strávit ve společnosti kvalitních filmů a seriálů a zapomenout na šeď televizních repríz. Jaká je nabídka seriálů online? Na jak dlouho je můžete mít zdarma? A jaká je cena za měsíc? Je možná nižší, než si myslíte.

O prázdninách začíná v televizi okurková sezóna a reprízy, sice výborných, ale již stokrát viděných seriálů jsou již otravné. Jaké máte možnosti? Jaké jsou ceny a služby, které nabízejí jednotlivé společnosti?

Popcorn, filmy a léto jdou k sobě a nyní si je můžete užít v pohodlí domova

Filmy na léto, kde je sledovat online?

Zdroj: Shutterstock

Piráti na obzoru

Ano, je poměrně snadné si "upirátit" film či seriál, ale hledání většinou stojí čas a kvalita občas pokulhává. Proto se raději podívejte, co nabízí online knihovny filmů a seriálů, které jsou plné zajímavého obsahu a za pár desítek až stovek korun měsíčně (první měsíc je většinou zdarma) si můžete užít vlahé letní večery. Navíc vás nebude rušit reklama, nebude hrozit stáhnutí viru a poměr cena/nabídka se v posledních letech zvýšil a za hodinovou mzdu si můžete užít poměrně hodně zábavy.

HBO GO

Zklamání z poslední řady Hry o trůny bylo přebito mrazivým Černobylem a za to vše můžeme děkovat americké stanici HBO. Tu kromě satelitního vysílání můžete sledovat i skrze službu HBO GO, kde najdete všechny seriály z dílny HBO (Sex ve městě, Příběh služebnice, Terapie, Bratrstvo neohrožených a mnoho dalších).

Dále zde najdete i nejnovější filmy - aktuálně například  Bohemian Rhapsody, Venom, Deadpool 2, Úsměvy smutných mužů atp.

První měsíc je k vyzkoušení zdarma a předplatné se dá snadno zrušit. Cena za HBO GO je následovně 129 Kč měsíčně. Dříve tato služba stála 199 Kč, ale HBO ve snaze nalákat nové zákazníky poměrně razantně snížilo cenu a poměr k nabídce je opravdu velmi lákavý.

Vyzkoušet HBO GO

Netflix

Na americké stanici Netflix se můžete těšit na více než 5 000 seriálů, dokumentů či filmů. Z produkce Netflixu pochází navíc řada skvělých seriálů, jako jsou Stranger Things, Narcos, Perníkový táta či Dům z karet (House of Cards),

Netflix nabízí i širokou škálu filmů - Rychle a zběsile 8, Matrix, Milada, Shrek a další.

Můžete vyzkoušet zkušební verzi na 30 dní zdarma. Základní účet na Netflixu s SD rozlišením stojí 199 Kč měsíčně, střední HD je za 259 Kč a nejvyšší UHD pak za 319 Kč.

Netflix neustále rozšiřuje své portfolio a natáčí zajímavé počiny. Jednou z nejočekávanějších věcí je seriál Zaklínač, který před pár lety zcela pobláznil herní svět a jeho převedení do seriálové podoby vyvolává velký ohlas, ale i řadu otazníků. Seriál vychází ze stejnojmenné knížní série Zaklínač. Více o knihách Zaklínač najdete na Kniha.cz.

Vyzkoušet Netflix

Voyo

Voyo je webovým portálem televize Nova, takže se na něm můžete podívat na řadu vašich oblíbených pořadů z její produkce (Okresní přebor, Comeback či Ulice). Nicméně řadu z nich stejně uvidíte v rámci léta plného repríz.

Ze zahraniční seriálové produkce to již taková hitparáda není a za zmínku stojí snad jen Kobra 11.

Naopak nabídka filmů je bohatá a zahrnuje jak české klasiky, tak kvalitní zahraniční filmy (ovšem jich není moc a nejnovější holywoodské trháky zde příliš nenajdete). Dále se můžete podívat na pořady televize NOVA, například na nejnovější řadu MasterChef Česko. Jako sportovní fanoušek si můžete některé sportovní přenosy pustit také skrze Voyo.

Program Voyo si můžete zkusit na 7 dní zdarma. Jestliže se vám tato služba zalíbí, tak si můžete zvolit měsíční předplatné, které vás vyjde měsíčně na 159 Kč včetně DPH.

Vyzkoušet Voyo

iPrima play

Na iPrima najdete řadu seriálů televize Prima - Temný Kraj, Ohnivý kuře, Krejzovi a další. Najdete zde také pořady televize Prima - Ano, šéfe!, Prostřeno, Partička a řadu dalších.

Zahraniční seriály jsou zde zastoupeny aktuální nabídkou kanálu Prima COOL (X-men: Nová generace, American Horror Story, Špinavá práce a další) či nabídkou Prima ZOOM (řada válečných, přírodovědných a naučných dokumentů z dílny BBC, ORF a dalších zahraničních stanic). Služby iPrima jsou zdarma, ale musíte počítat s poměrně častými reklamami.

Nebo se můžete registrovat a zaplatit si předplatné iPrima bez reklam. Ceny za předplatné jsou následující:

  • 1 měsíc za 59 Kč,
  • 6 měsíců za 299 Kč,
  • 12 měsíců za 549 Kč.

Dále si můžete vypůjčit za pár desítek korun některý z filmů ve videopůjčovně (Hovory s TGM, Bába z ledu, Escobar atp.)

Vyzkoušet iPrima

iVysilání

Česká televize nabízí přehrání svých i zahraničních pořadů v rámci portálu iVysílání. Bohužel některé z jejich seriálů zde nenajdete (Četnické humoresky), naopak řada kvalitních seriálů na iVysilání na vás čeká - Hříšní lidé města pražského, Most!, Rapl a mnoho dalších.

Výhodou iVysilání je to, že je zcela zdarma. Můžete se zde registrovat, ale žádné velké výhody vám tato registrace nepřinese (budete moci hodnotit seriály, budete dostávat upozornění atp.).

Registrovat se na iVysilání

Amazon Prime

Jedna z největších světových videoték přichází i plíživě do Česka. Zatím nabízí pouhé dva české filmy a část jejího obsahu má české titulky, nicméně do Česka tato služba ještě plně nedorazila, ale její vstup na trhy střední Evropy se očekává.

Pokud vám ovšem obsah čistě v anglickém znění nečiní potíže, tak se můžete těšit na řadu pořadů (The Grand Tour), seriálů i těch nejlepších filmů (Kmotr, Jurský park, Klub rváčů, Gladiátor a mnoho dalších).

Amazon prime můžete vyzkoušet na měsíc zdarma, a následně je cena 2,99 eur (cca 80 Kč) za měsíc po dobu prvních 6 měsíců. Po uplynutí této doby stoupne cena na 5,99 eur za měsíc (cca 155 Kč).

Vyzkoušet Amazon Prime

Pro opravdové kinofily a seriálové nadšence je asi nejlepším řešením střídání všech stanic a platforem (nebo je mít všechny předplaceny).

Autor článku

Michal Bureš

Michal Bureš

Šéfredaktor Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 3.5
Hlasováno: 16 krát

Články ze sekce: Spotřebitel