Radovan Vítek nabídl tisíce lůžek ve svých hotelech pro případnou pomoc se zajištěním péče o nemocné

17.03.2020 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


17. března 2020 - Skupina CPI Property Group a její dceřiná společnost CPI Hotels dnes vládě ČR nabídly kompletní kapacity svých 14 hotelů pro případné zajištění péče o nemocné. Reagují tak na zátěž, kterou momentálně prochází české nemocnice v souvislosti s šířením koronaviru.  

Okolo 5 000 lůžek ve 2 490 pokojích a konferenční prostory, kam se při jejich běžném provozu pohodlně vejde bezmála 10 000 hostů, je připravena poskytnout skupina CPI Hotels pro rozšíření kapacit zdravotnických zařízení. „Hotely, které jsou okamžitě připraveny poskytnout zázemí pacientům i zdravotníkům, se nachází v Praze i dalších velkých městech jako je Ostrava, Olomouc, Liberec, Ústí nad Labem, České Budějovice, Františkovy Lázně, Hradec Králové a Brno,“ vyjmenovává Jan Kratina, předseda představenstva CPI Hotels.  

CPI Hotels tak státu nabízí většinu hotelů ze svého českého portfolia s tím, že jsou připraveny poskytnout veškerou nutnou spolupráci. „Situaci vnímáme my i pan Vítek velmi vážně. Naší prioritou je zdraví nás všech a samozřejmě i co nejrychlejší návrat k normálnímu životu. Doufáme, že k takto závažným scénářům, kdy bude potřeba drasticky navýšit kapacity nemocnic, nedojde, ale na druhou stranu věříme, že štěstí přeje připraveným,“ doplňuje Zdeněk Havelka, výkonný ředitel CPI Property Group.

Stav nouze v Česku

V Česku platí kvůli epidemii koronaviru stav nouze a počet nakažených již přesáhl 390 českých občanů a neustále roste. Zatím žádný Čech nezemřel a 3 Češi již byli úspěšně vyléčeni.

Jsou zavřeny školy, restaurace a řada obchodů. Lidé by měly vycházet ven pouze v nezbytně nutných případech, a to s nasazeným kvalitním respirátorem či rouškou. Ochranných pomůcek je ovšem v Česku velký nedostatek a nedostávají se ani pracovníkům ve zdravotnictví. Řada lidí se proto snaží pomoci šitím roušek, výrobou dezinfekčních prostředků i finančními prostředky.

Mnoho lidí zůstává doma s dětmi na ošetřovném, či výkon jejich podnikání a zaměstnání není možný.

Stav nouze může trvat ještě týdny a premiér Andrej Babiš odhaduje škody na desítky miliard korun.

CPI Property Group

CPI logo

CPI Property Group je vlastněna Radovanem Vítkem. CPI Property Group patří mezi přední vlastníky nemovitostí v České republice a dalších zemích střední a východní Evropy, a také v Berlíně. CPI již několik spolupracuje a finančně podporuje rovněž nadaci Dobrý anděl.

Štítky:

Autor článku

Tisková zpráva  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 3.5
Hlasováno: 3 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU