Sodexo Benefity vyčlení na pomoc restauracím až 150 milionů korun

31.03.2020 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Sodexo v reakci na fatální dopady současných opatření na gastronomický sektor připravilo záchranný finanční program, který by provozovatelům restaurací měl pomoci obnovit provoz. Poskytne jim okamžitou finanční zálohu, ze které se bude postupně strhávat hodnota proplacených stravenek.

„Restaurace jsou pro nás klíčovými partnery, a proto pro ně připravujeme program finanční pomoci, který nastartujeme hned, jak se provozy otevřou. Bude fungovat v podstatě jako půjčka formou zálohy. Pomůžeme tak provozovatelům restaurací v začátcích, kdy budou mít největší finanční problémy,“ vysvětluje Daniel Čapek, generální ředitel Sodexo Benefity.

Restaurace patří v aktuální situaci k nejohroženějšímu segmentu vůbec. Dle dat Sodexo Benefity je propad plateb stravenkovými kartami oproti standardnímu období v restauracích přibližně 90 %. Pro spoustu z nich to bude likvidační.

Stravenkové zálohy začne Sodexo poskytovat ve chvíli, kdy budou restaurace znovu otevřeny. Partnerská restaurace může získat zálohu až do výše 80 % toho, co v posledních měsících provozu průměrně proplácela ve stravenkách. Tato služba bude bezúročná a bude se vyrovnávat každý měsíc dle proplacených stravenek. Restaurace mohou žádat o zálohu opakovaně. V prvním měsíci po znovuotevření restaurací je Sodexo připraveno poskytnout až 50 milionů korun. Program je naplánován na 6 měsíců a společnost předpokládá, že restauracím půjčí až 150 milionů korun.

Společnost navíc restaurace podporuje i komunikačně, především ty, které nově nabízí rozvoz nebo výdejní okénko. Aby k nim lidé našli snáz cestu, Sodexo přidalo filtr pro rozvoz a výdejní okénko do svého vyhledávače provozoven. „To nejmenší, co můžeme udělat, je dát uživatelům našich karet vědět, že mohou podpořit své oblíbené podniky alespoň touto cestou,“ vysvětluje Tereza Knířová, manažerka komunikace Sodexo Benefity. Do akce se již zapojilo více než 650 restaurací s výdejním okénkem a jejich počet neustále roste. Všechny je možné najít na webové stránce www.mujpass.cz.

Sodexo Benefity je v současnosti největší poskytovatel stravenek a stravenkových karet v České republice s nejširší sítí provozoven. Jeho partnerskou síť tvoří více než 32 000 míst.

Sodexo program finanční pomoci restauracím v číslech:

  • 80 % průměrného proplaceného objemu ve stravenkách za poslední měsíce provozu, maximálně však 100 000 Kč, si může půjčit partnerská restaurace, která se zapojí do programu od Sodexo Benefity,
  • 6 měsíců program poběží od znovuotevření restaurací,
  • až 150 000 000 Kč vyčlení Sodexo na pomoc restauracím, přitom v prvním měsíci poskytne až 50 milionů korun.

Sodexo v České republice

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2 000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).

Štítky:

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy