Co ovlivní obchodování v příštím týdnu?

19.04.2002 | , Atlantik FT
INVESTICE


Obchodování na evropských trzích v příštím týdnu ovlivní oznámení výsledků švédské společnosti Ericsson. Ta by v pondělí měla ještě před otevřením trhů oznámit, že ...

... její hospodaření skončilo v prvním čtvrtletí ztrátou. Výši ztráty analytici v průměru odhadují na -3.54 mld. SEK. Trhy se budou opět soustředit na vyjádření představitelů společnosti ohledně výhledu pro zbytek roku. Čtvrteční oznámení snížení projekcí ze strany konkurenční společnosti Nokia vede investory k obavám, že Ericsson nesplní svůj letošní cíl provozní marže ve výši alespoň 5%. Současný pokles poptávky po telekomunikační technice postihuje Ericsson více než jeho finského konkurenta. Nokia se specializuje na mobilní telefony, zatímco Ericsson generuje převážnou část výnosů z dodávek síťových technologií pro telekomunikační operátory.  Pokles poptávky ze strany operátorů je v posledních čtvrtletích výraznější než oslabování spotřebitelské poptávky.

Akcie Ericssonu včera po oznámení Nokie oslabily ze 41.3 SEK na úroveň 38.5 SEK. V propadu pokračovaly i dnes, když se odpoledne obchodují kolem hladiny 36.5 SEK.

Štítky:

Autor článku

Petr Švarc  

Články ze sekce: INVESTICE