Investujte do hypotečních zástavních listů!

17.05.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Jak jednoduše investovat 10.000 korun? S nízkým rizikem a výnosem osvobozeným od daně? Kdo chce investovat bez rizika a spíše nižší částky má možnost.

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz od jedné z našich čtenářek zní:

"Měla bych zájem o koupi hypotečních zástavních listů. Kde se nakupují? Jaké jsou jejich rizika, výnosy, likvidita a nějaké obecné informace?"

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Hypoteční zástavní listy můžete koupit na veřejných trzích prostřednictvím obchodníka s CP, nebo sama na RM-Systému (pokud je ovšem na trhu nějaká nabídka), případně v některém z bankovních domů, který tuto službu nabízí. Výhodou této investice je poměrně nízký stupeň rizika a výnos je dle zákona osvobozen od daně. Naopak nevýhodou je velice malá likvidita těchto cenných papírů a také nízký výnos. Obvykle jsou tyto CP (častěji se užívá zkratka HZL), v nominálu 10 000 Kč, s kuponem v rozmezí 6-12%, který je vyplácen z nominální částky zpravidla jedenkrát ročně."

Tak tolik všeobecné informace o hypotečních zástavních listech, více se o této možnosti investování svých peněz můžete dočíst na našich stánkách věnovaným tomuto tématu.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ