Švýcarský frank roste vůči dolaru

17.06.2002 | , Colosseum, a.s.
INVESTICE


Švýcarský frank se dostává k 2 a půlletému maximu vůči dolaru. Je to zapříčiněno hlavně poklesem amerických akcií a signálech o pomalém ekonomickém obratu, nižším než očekávaném růstu americké produkce,  a tím i nižší poptávkou po americké měně.

Švýcarský frank se dostává k 2 a půlletému maximu vůči dolaru. Je to zapříčiněno hlavně poklesem amerických akcií a signálech o pomalém ekonomickém obratu, nižším než očekávaném růstu americké produkce,  a tím i nižší poptávkou po americké měně. Americká ekonomika potřebuje signály o oživení, ale ty se nějak nedostávají. Zároveň zprávy o připravovaných teroristických útocích nebo negativní zprávy z oblasti Pákistánu a Indie se odrážejí v klesající hodnotě dolaru. Švýcarský frank posílil z 1,5654 za dolar ve čtvrtek, na  páteční závěrečnou hodnotu 1,5603. Minulý týden dosáhl výše 1,5495, což je nejvyšší hodnota od ledna 2000.
Během pátečního parketového obchodování se zářijový futures na švýcarskou měnu obchodoval v rozmezí 63,99 - 64,62 centů za frank. Obchodování bylo zakončeno na úrovni 64,19, což odpovídá také jedné z nejvyšších hodnot posledního období..

Štítky:

Autor článku

Arnošt Plecháč  

Články ze sekce: INVESTICE