Děti si můžete nechat pojistit třeba jen na víkend

06.09.2017 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Riziko u dětí je větší ve dnech jejich volna, tedy například o prázdninách. Ty právě končí, ale nastupující babí léto děti stále láká na kolo, brusle, skákání na trampolíně a další nejrůznější sportovní aktivity, při kterých se mohou zranit. A pokud víme, že se jim dítě třeba o víkendu bude věnovat, není problém ho pojistit i na tuto krátkou dobu

Podle údajů České asociace pojišťoven musí každý rok pojišťovny řešit přes 190 tisíc pojistných událostí, které souvisí s dětskými úrazy. Pojištěným za ně vyplácí téměř 2 miliardy korun.

Krátkodobá pojistka

Pokud víte, že se vaše dítě bude v některém termínu věnovat sportování nebo zkrátka činnostem, u kterých mu hrozí úraz, můžete ho nechat pojistit. Některé pojišťovny skutečně nabízejí úrazovou pojistku na kratší naplánovaná období. Může to být sportovní soustředění, tábor nebo třeba škola v přírodě.

Jak pojistit dítě na táboře v přírodě

Co nám vlastně krátkodobé jištění pojistí? Pokryje i léčení vážných úrazů s trvalými následky, včetně případného tzv. progresivního plnění, tedy plnění trvalých následků úrazu z násobku pojistné částky podle rozsahu tělesného poškození. Některé z pojistných ústavů nabízí třeba skupinové krátkodobé úrazové pojištění pro děti, které jdou vykonávat nějakou sportovní činnost, například hrát hokej, nebo plavat. Pojistná doba tak může trvat jen pár hodin.

Krátkodobé skupinové úrazové pojištění nabízí Česká podnikatelská pojišťovna, Generali, Kooperativa nebo ČSOB Pojišťovna. Poslední jmenovaná pojišťovna dokáže pojistně pokrýt skupinu od tří osob, což je vhodné třeba pro výlety, tábory nebo školy v přírodě mateřských, základních i středních škol.

Co pojišťovny nabízejí

  • Česká podnikatelská pojišťovna skupinové úrazové pojištění Filip Plus, u kterého je možné zvolit připojištění trvalých následků úrazu, smrt následkem úrazu, denní odškodné za léčení následků úrazu a pobytu v nemocnici z důvodu úrazu či připojištění zlomenin. Délka pojištění je několik hodin, dní, měsíců i let. Věk pojištěného dítěte - od narození do 17 let. Výše a cena pojistek je individuální pro jednotlivá rizika, pohybuje se v řádu několika korun za den
  • ČSOB Pojišťovna nabízí skupinové úrazové pojištění od tří osob - komplexní pojištění pro případ úrazu, úmrtí, trvalých následků i pojištění menších úrazů formou denního odškodného. Délka pojištění je od 1 dne až po 1 rok (výlety, tábory), nebo od 1 měsíce až po 1 rok (mateřské, základní a střední školy). Věk pojištěného dítěte v první variantě od 6 týdnů do 15 let, ve druhé věk není stanoven, maximálně do chvíle, než student opustí školu. Výše pojistek obě varianty: smrt následkem úrazu - 10 tis. Kč, trvalé následky - 150 tis. Kč, denní odškodné - 50 Kč, je ale možné sjednat až čtyřnásobek Cena pojištění: 1. varianta - 30 Kč/měsíc/osoba, 2. varianta - 10 Kč/měsíc/osoba.
  • U Generali má krátkodobé skupinové úrazové pojištění dvě varianty - 1. pojištění smrti úrazem a trvalé následky úrazu, 2. pojištění smrti úrazem, trvalé následky úrazu a denní odškodné za vyjmenované úrazy. Délka pojištění: tři varianty - 10, 20, nebo 30 dnů Věk pojištěného dítěte: od narození do 18 let. Výše pojistných částek: smrt následkem úrazu - 10 tis. Kč, trvalé následky - 100 tis. nebo 200 tis. Kč, denní odškodné - 50 Kč, je možné sjednat i vyšší částky. Cena pojištění: podle varianty - 10 dnů - 25 a 34 Kč, 20 dnů - 50 a 70 Kč, 30 dnů - 75 a 104 Kč.
  • Kooperativa má krátkodobé skupinové úrazové pojištění na nejzávažnější úrazy, které způsobí trvalé následky či smrt (2 varianty), i drobných úrazů = odškodnění za léčení úrazu. Délka pojištění je sjednána přesně na dobu, po kterou trvá například dětský tábor, lyžařský výcvik a podobně. Věk pojištěného dítěte: od narození do 17 let, výše pojistných částek: smrt následkem úrazu - 20 tis. Kč, trvalé následky - 100 tis. (1. var.) nebo 200 tis. Kč (2. var.), pojištění pro případ tělesného poškození způsobeného úrazem - 30 tis. (1. var.) nebo 40 tis. (2. var.) Kč. Cena pojištění: 8 nebo 12 Kč na den.
(foto: Pixabay)

Autor článku

Martin Ježek

Martin Ježek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0.5
Hlasováno: 5 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ