Stalo se na burze?

15.07.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


Na pražské burze dnes dominovala poklidná atmosféra s občasnými prodejními příkazy, které již ráno poslaly většinu akcií níže. Vodítkem pro Český Telecom byly personální změny ve společnosti Deutsche Telecom, které byly příčinou silného oslabení. Český Telecom v návaznosti na tento titul propadl ihned po otevření o dvě procenta, další body pak ztrácel během dne, kdy s chabou podporou na nákupní straně oslabil až na závěrečných 251 korun, což znamená pětiprocentní propad. I u těchto dalších poklesů je nutné hledat příčinu na vyspělých trzích, kde chyběla akciím dostatečná podpora.
Více jak 2,5 % také ztrácí České radiokomunikace s cenou 253,50. Zveřejnění již dříve spekulovaných informací ohledně pozastavení privatizace ČEZ dnes akcelerovaly nezájem o jeho akcie. V průběhu seance se stal postupně nejvíce klesajícím titulem aby uzavíral na kurzu 86,05
Z ostatních titulů obchodovaných ve SPAD stojí za zmínku jinak nelikvidní Unipetrol, jehož akcie dnes překročily cenu 39,20. Dařilo se také společnosti Philip Morris s cenou 9278.

Štítky:

Autor článku

Pavel Pikna  

Články ze sekce: INVESTICE