Budou na Den vzniku samostatného Československa zavřené i obchody s potravinami?

12.10.2023 | , Finance.cz
Spotřebitel


Den vzniku samostatného československého státu nás čeká za pár dní. Svátku předcházejí podzimní prázdniny, které mají děti od čtvrtka 26. října. Budou 28. října otevřené obchody s potravinami?

Tento rok připadá 28. říjen, tedy svátek Den vzniku samostatného československého státu, na sobotu. Pamatujte tedy na to, že právě říjnový svátek je jedním ze zákonem stanovených dnů, kdy musejí mít velké obchody zavřeno. Dejte si na to pozor a nakupte si na víkend s předstihem.

Státní svátek 28. října - otevřené a zavřené obchody, volno

Zdroj: Shutterstock

Kde můžete nakoupit i v sobotu 28. října?

  • malých prodejnách, které mají prodejní plochu menší než 200 metrů čtverečních a které se rozhodnou zůstat otevřené. Jaké obchody vláda nezavřela?
  • Nakoupíte i na letišti, na vlakových a autobusových nádražích, v lékárnách, které nezavřou, nebo na benzinových pumpách.
  • A pokud chcete začít nakupovat vánoční dárky, vždycky se můžete obrátit na e-shopy a nakoupit online. Výdejny, které mají plochu nad stanovených 200 metrů čtverečních, ale musejí zůstat také zavřené.
 

Tip: Bude v listopadu na svátek zavřeno?

Jak jsou otevřená obchodní centra v sobotu během státního svátku?

Obchodní centra jako taková nemají povinnost zavřít, pouze provozovny a obchody, které mají plochu větší než 200 metrů čtverečních, jinak je úprava otevírací doby zcela v rukou managementu daného OC. Právě kvůli uzavření velkých prodejen ovšem OC v uvedené sváteční dny často také zavírají. Konkrétní otevírací dobu ve svátek ovšem najdete v každém jednotlivém OC.

Tip: Kdy se mění letní čas na zimní?

Podzimní prázdniny nás čekají 26. a 27. října

Podzimní prázdniny budou předcházet Dni vzniku samostatného československého státu, a v roce 2023 tedy připadají na čtvrtek 26. října a pátek 27. října.

Štítky:

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 3.5
Hlasováno: 89 krát

Články ze sekce: Spotřebitel