A jak je to se splácením úvěru z kreditní karty?

22.05.2002 | ,
Domovská stránka


Kreditní karty aneb co o nich nevíte? Splácení úvěru je v podstatě u všech kreditních karet obdobné. Klient čerpá úvěr a na základě měsíčního vyúčtování je povinen uhradit minimální částku.

Téma: Kreditní karty aneb co o nich nevíte?

Minimální částka je uvedena ve smlouvě. (pohybuje se od 4 do 10% z dlužné částky včetně úroků, nebo z výše úvěrového limitu). Většina úvěrových karet umožňuje i vyšší splátku než je stanovené minimum či dokonce jednorázové splacení. Po splacení úvěru je Váš úvěrový limit opět obnoven. Splatit úvěr můžete těmito způsoby: příkazem k úhradě - a to z  jakéhokoli účtu klienta, inkasem - to znamená, že z vašeho účtu je automaticky strhávána minimální platba a třetí způsob je složenkou.
Protože se jedná o úvěr, tak samozřejmě platíte bance či jiné společnosti také úroky. Úroky z těchto úvěrů jsou však dost vysoké můžou se pohybovat i kolem 24 % ročně. Zjistěte si tedy, zda úrok uváděný společností není pouze měsíční.  Jinak by Vás mohlo potkat nemilé překvapení, když byste se dozvěděli jaký úrok vám společnost účtuje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka