Do Polska za windsurfingem!

17.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Na co si dávat pozor v autě na cestách? Každý fanda oplachtěných prken určitě zná poloostrov Hell. Polsko totiž patří mezi vyhledávaná střediska windsurfingu. Moře je sice studené ale podmínky pro jízdu na prkně jsou ideální jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Stačí sednout do auta a vzhůru směr polské hranice.

Téma: Na co si dávat pozor v autě na cestách?

Každý fanda oplachtěných prken určitě zná poloostrov Hell. Polsko totiž patří mezi vyhledávaná střediska windsurfingu. Moře je sice studené ale podmínky pro jízdu na prkně jsou ideální jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Stačí sednout do auta a vzhůru směr polské hranice. Před cestou je však dobré si zjistit pár informací předem. Ne všechno se shoduje s našimi předpisy a platit pokutu z neznalosti je zbytečné.

V první řadě byste měli vědět o mimořádném nebezpečí odcizení automobilu a nebo věcí v nich. Doporučujeme proto parkovat na hlídaných parkovištích. Při jízdě se Vám také může stát, že Vám někdo s jiného auta naznačuje závadu na Vašem vozidle.  Pozor na to. Pokud zastavíte, může Vám hrozit nečekaný útok.

Při jízdě v Polsku si dejte pozor na odlišná pravidla silničního provozu. Například odbočování přes střední dělicí pás čtyřproudových vozovek nebo odlišná úprava značení na kruhových objezdech. Pozor na dodržování pravidla přednosti pro chodce. Tamější chodci bezohledně spoléhají na to, že řidič prostě musí zastavit za jakékoliv situace. Rozsvícená světla i ve dne musíte mít od 1.10. do konce února následujícího roku.

K přejezdu polských hranic Vám postačí pas. Pokud však trvale bydlíte v 15 km příhraničním pásmu, můžete cestovat i na občanku.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka